Oorzaak jeuk na knippen

Jeuk na knippen van de hond is niet vreemd. Het kan mogelijk zijn dat er bij de knipbeurt producten gebruikt zijn die bij een specifieke hond jeuk kunnen veroorzaken. Het kan heel goed zijn dat jouw hond overgevoelig is voor de producten die zijn gebruikt tijdens het knippen.

vlooien

Daarnaast betekent het feit dat er geen vlooien te zien zijn, niet dat er geen vlooien aanwezig zijn. Als er niet onlangs een antivlooienmiddel is toegediend, raad ik je zeker aan om hier mee te starten. Er zijn verschillende middelen die je kunt gebruiken om van vlooien af te komen zoals een pipetje, tablet of een vlooienband.

Oplossing jeuk na knippen

Je hond alleen wassen met lauw water. Mocht er nog een restant van shampoo of conditioner in de vacht zitten dan moet deze eruit worden gespoeld. Ook is het verstandig om even af te wachten en geen andere shampoo te gebruiken. De huid kan dan namelijk opnieuw weer een vettige beschermlaag aanmaken. De jeuk verdwijnt dan vanzelf. Mocht de jeuk ondanks dit toch blijven, kun je altijd een berichtje sturen!

 

Recent Posts