Jeuk bij liezen de oorzaak

Jeuk bij honden komt vaak voor. Het is vaak lastig om te achterhalen waar dat vandaan komt. U heeft de eerste goede stap al gezet door te kijken of er vlooien aanwezig zijn. Als u echter geen vlooien ziet, wil dat niet direct zeggen dat ze er niet zijn. Vlooien zitten namelijk voor een groot deel van de tijd in de omgeving (plinten, vloerbedekking, onder stoelen, etc.) en maar eventjes op de hond om te eten. Wel zie je  bij een vlooieninfectie dat er uitwerpselen van vlooien in de vacht zitten. Dit zijn hele kleine bruine brokjes die je met name achter op de rug ziet.

Echter, de symptomen die u beschrijft, jeuk bij liezen en de anaalklieren, wijzen sterk in de richting van een voedselallergie. Andere symptomen zijn het likken aan de poten en roodheid van de huid. In het artikel “Voedselallergie bij honden” kunt u lezen wat een voedselallergie precies inhoudt.

Oplossing jeuk bij liezen

Het beste wat u kunt doen bij een voedselallergie is een geschikte voeding geven.  De voeding van de hond mag in zo’n geval geen eiwitten bevatten die de allergie aanzet. Denkadog biedt twee mogelijkheden: Denkadog Micro Protein is speciaal ontwikkeld voor honden met een voedselallergie. De eiwitten in deze voeding zijn als het ware in kleine deeltjes geknipt waardoor er geen allergische reactie ontstaat. Denkadog Hypo-Sensitive is ook uitermate geschikt voor dit soort gevallen. Deze voeding is lichtverteerbaar en bevat geen dierlijke eiwitten.

U kunt deze voeding het beste minimaal 4 weken geven om enige verbetering te kunnen zien. Daarnaast mogen er geen snacks of kluiven gegeven worden. U kunt de hond belonen met een paar brokjes van deze voeding.

 

Recent Posts