Het probleem van uw Cavalier King Charles is echt serieus en naar. Ik begrijp dat u al veel hebt geprobeerd om het op te lossen. Injecties en tabletten hielpen blijkbaar niet voldoende. Ik denk dat uw hond te maken heeft met een zeer ernstig geval van een allergie.

Oorzaken allergie

  • Voedselallergie
  • Omgeving

Voedselallergie

Het kan zo zijn dat uw hond allergisch is voor een of meerdere voedingsstoffen. Deze stoffen zorgen dan voor een allergische reactie. De symptonen en de oorzaken van een voedselallergie kunt u hier lezen.

Omgeving

De omgevingsfactoren zijn zeer moeilijk te achterhalen. Voorbeelden zijn stof, pollen, of andere in de omgeving aanwezige stofjes. Waarschijnlijk zullen de verschijnselen tijdens de verschillende seizoenen (voorjaar, zomer en winter) min of meer wisselen. In die periodes kan een medicijn kuur door je dierenarts wel hulp bieden.

De oplossing voor jeuk aan poten en anaalklieren

Het is goed om te weten dat er in de helft van de gevallen, wanneer een hond allergisch is voor voedsel, hij tevens allergisch is voor andere oorzaken in de omgeving. De ernst van de problemen kunnen zich opstapelen indien er meerdere oorzaken zijn. Als één van de afzonderlijke oorzaken wordt aangepakt, kan het bijten en likken wel afnemen. Het is dus zeker de moeite waard om de oorzaken weg te nemen.

Recent Posts