Jeuk bij senior hond de oorzaak

Als ik het zo lees, lijkt het me inderdaad dat uw Sint-Bernard last heeft van vlooien. U bent dus op de goede weg door haar een ontvlooiingsmiddel te geven. Het is daarnaast goed om dagelijks te controleren of er geen vlooien meer aanwezig zijn.

Oplossing jeuk

Naast het toedienen van ontvlooiingsmiddel lijkt het me verstandig om de ontstoken huid goed schoon te houden. Dit doet u met Betadine één keer per twee dagen. U zult dan vanzelf zien wanneer het de goede kant op gaat. De wond is schoon als deze lichtroze van kleur is. Als er na een week nog geen verandering is, raad ik u aan om toch naar de dierenarts te gaan.

Oorzaak veel drinken

Wat betreft het vele drinken van de Sint-Bernard, dit komt omdat de hond een senior is gezien zijn leeftijd. Hierdoor gaat de functie van de nieren achteruit, waardoor ze meer gaat drinken en ook meer gaat plassen daardoor.

Oplossing veel drinken

Het is verstandig om een senior hond geschikte voeding te geven om de nieren zo min mogelijk te belasten. Het is verstandig om haar senior voeding te geven van goede kwaliteit. Ik raad Denkadog Senior Croc aan. Deze hondenvoeding bevat weinig eiwitten en weinig zout waardoor de nieren ontlast worden. Ze zal dan minder gaan drinken en minder gaan plassen.

 

Recent Posts