Oorzaak kaalheid rond ogen en snuit

Kaalheid rond ogen en snuit wijzen in de richting van Demodex. De tests wijzen echter uit dat dit niet het geval is.

Je zegt zelf al dat je vermoedt dat een allergie de oorzaak is. Een allergie is inderdaad een logische tweede verklaring.

Ik gok dat een voedselallergie zorgt voor de roodheid rond zijn snuit en ogen. Dit betekent dat jouw hond een of meerdere voedingsstoffen niet kan verdragen en dit zorgt voor de haaruitval rond de ogen en snuit.

Een andere voeding zal denk ik zeker bijdragen aan de verbetering of genezing.

Oplossing kaalheid rond ogen en snuit

Een geschikte voeding voor Max zijn probleem is Denkadog Micro Protein. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor voedselallergieën. Een voedselallergie is meestal gericht tegen (dierlijke) eiwitten. De eiwitten in dit product zijn als het ware in stukjes geknipt waardoor het lichaam ze niet meer herkent als eiwitten. Op deze manier wordt een allergische reactie voorkomen. Daarnaast bevat deze voeding glutenvrij om eventueel andere allergische reacties op andere voedingsstoffen te voorkomen.

Voer jouw hond deze voeding minimaal 6 weken om het resultaat te kunnen beoordelen. Geef hem naast deze brokjes geen snacks of kluifjes. Als beloning kun je hem dezelfde brokjes of een Melba toastje geven.

Recent Posts