Het is belangrijk om je hond nog eens goed te controleren op vlooien of uitwerpselen van vlooien. Je kan dit doen met een vlooienkam. Vlooien kunnen het gehele jaar voorkomen en zijn steevast de nummer één als het gaat om veroorzakers van jeuk bij honden.

Wanneer er geen aanleiding is om vlooien te vermoeden, kan je een dieet starten waarmee een mogelijke voedselallergie aangetoond wordt. Je hond mag dan geen ander eten of snacks krijgen, alleen deze hondenvoeding. Dit voer moet je minimaal 5 weken geven om het resultaat te kunnen beoordelen of het krabben van je hond geminderd is.

De hondenvoeding Denkadog Micro Protein is hondenvoeding waarbij vrijwel geen allergische reactie opgewekt wordt. Dat komt doordat de dierlijke eiwitten dusdanig behandeld zijn dat het lichaam het niet herkent als allergie veroorzaker. Jeuk en het krabben van je hond kan dan niet meer optreden.

De specifieke plaatsen waar de hond last kan hebben zijn de poten, oksels, liezen en de oren. Hier ontstaat roodheid door het krabben van je hond. In ernstige gevallen kunnen er wonden en korsten ontstaan. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Op deze website vindt je meer informatie over allergie en atopie bij honden.

Recent Posts