Hoe kun je diarree bij jouw hond stoppen? Nu weet ik niet wat voor een hond het is en hoe oud hij/zij is, maar ik neem aan dat het geen pup meer is.

Diarree bij honden komt veelvuldig voor en is zeker niet altijd alarmerend. Meestal gaat de diarree na een dag of 4 vanzelf weer over. Een enkele keer duurt het wat langer. Heel belangrijk is dat hij wel blijft drinken en actief blijft. Wordt de hond suf dan meteen naar de dierenarts.

Rijstwater met gekookte kip is prima. Ga weer naar je gewone voeding toe als de ontlasting weer goed is. Dan is het verstandig de kip te mengen met de voeding die je voor de diarree gaf.

Indien hij/zij vaker last van diarree heeft en er is niet duidelijk een oorzaak aan te wijzen dan lijkt me het goed een andere standaard voeding te gaan proberen. Wellicht is Denkadog Hypo-Sensitive, licht verteerbaar en zonder kleur geur of smaakstoffen een goede keuze.

De werking van Hypo-Sensitive

  • Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten. Om maag-/darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo-Sensitive daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
  • Bovendien bevat Denkadog Hypo-Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.
  • Kortom, met Hypo-Sensitive zit uw hond straks weer lekker in z´n vel!

 

 

Recent Posts