Twaalf jaar is voor een Labrador wel een hele leeftijd maar dat wil niet zeggen dat er nergens meer iets aan te doen is. Haaruitval bij honden zien we veel en zeker bij oudere honden. De directe oorzaak van haaruitval honden is niet vaak direct aan te wijzen of te achterhalen. Als er ook sprake van jeuk is dan is het wel anders. Hij krabt dan op die specifieke plaatsen. Dit is hier niet het geval begrijp ik.

Het eerste advies wat ik je kan geven is: ga op zoek naar een kwalitatief goede voeding voor de seniore hond. De oudere hond stelt hogere eisen aan de voeding. Het kan goed zijn dat de huidige voeding onvoldoende voedingstoffen biedt of dat de verteerbaarheid onvoldoende is. Hierdoor kan haaruitval bij honden ontstaan.

Denkadog Senior Croc is een zeer goede keuze. Deze voeding is van hoge kwaliteit en bevat minder eiwit en minder zout waardoor de nieren ontlast worden. Dit is erg belangrijk voor een seniore hond omdat de nierfunctie met oudere leeftijd afneemt. Daarnaast bevat deze voeding geen chemische kleur- geur of smaakstoffen welke ook niet bijdragen aan de gezondheid.

Geeft deze voeding gedurende 6 weken om het resultaat te kunnen beoordelen. Het haarhuidval bij uw hond zal hoogstwaarschijnlijk minder worden.

Veel succes en ik hoor het graag  hoe het gegaan is.

 

Recent Posts