Natte en droge hondenvoeding combineren kan geen kwaad. Veel mensen geven hun viervoeter zowel droog als nat voer. Nat en droog voer worden namelijk allebei gemaakt van dezelfde grondstoffen.

Zo is droog voer erg goed voor de tanden van de hond. Daarnaast kunt u het lang bewaren.

Nat voer bevat meer vocht dan droog voer en verhoogt daarmee de vochtopname. Zowel bij dieren als mensen reageert het lichaam positief.

Oplossing voor het combineren van natte en droge voeding

Het combineren van natte en droge voeding is dus prima. Uw hond krijgt voldoende van de benodigde voedingsstoffen binnen. Daarnaast kunt u voor variatie en afwisseling in de voeding zorgen. Dit zal uw hond alleen maar lekker vinden.

De natte voeding en droge voeding kan goed gemengd worden in dezelfde maaltijd. Dit heeft ook de voorkeur omdat er anders veel rantsoenwijzigingen optreden met het risico op diarree bij gevoelige honden.

Tot slot

Niet alle honden eten droog voer. Het hangt er voor een groot deel vanaf wat ze gewend zijn en wat voor voer ze hebben gekregen sinds ze een pup waren.

Wanneer u het voer van de hond wilt veranderen, doe dit dan geleidelijk. Laat uw hond er aan wennen en let goed op zijn ontlasting om te zien of het voer geschikt is.

Koop bij voorkeur hondenvoer van een goede kwaliteit die is afgestemd op de behoeftes van uw hond, zoals hondenvoer van Denkadog.

Gezond van binnen, mooi van buiten

Als dierenarts begrijp ik hoe belangrijk honden in uw leven en gezin kunnen zijn! Om zo lang mogelijk (en van kwalen gevrijwaard) van uw hond te kunnen genieten, is de verzorging van groot belang. Een kwalitatieve voeding staat daarbij aan de basis voor een goede gezondheid en voorkomt de meeste klachten.

Voorkomen is nóg beter dan genezen

Door een combinatie van mijn praktijkervaring als dierenarts, liefde voor het dier en pure wetenschap hebben we met Denkadog hondenvoer ontwikkeld dat zowel smakelijk als gezond is. 100% natuurlijke voeding voor een betaalbare prijs! Dankzij Denkadog kunnen wij er nu dus samen voor zorgen dat uw hond in optimale conditie blijft.

Recent Posts