Wat doe ik tegen oormijt bij mijn hond? Oormijt bij honden is een veel voorkomend probleem. Als een hond vaak met de kop schudt, is er meestal iets met het oor aan de hand.

Oorzaak oormijt bij honden

  • Oormijt is een infectie die wordt veroorzaakt door een parasiet die in de gehoorgang zit. Hier legt hij eitjes, beweegt en eet schilfers. Dit geeft een kriebelend gevoel. De gehoorgang reageert hierop door meer oorsmeer aan te maken. Dat veroorzaakt jeuk, vervolgens krabt je hond aan zijn oor en schudt hij met zijn kop. Ook de oorschelpen kunnen als gevolg hiervan korstjes ontstaan.
  • Voedingsallergie; Bij honden met een voedingsallergie zien we ook regelmatig terugkerende oor problemen. Jeuk rondom het oor doet de hond krabben en dit geeft problemen. Er ontstaat door herhaaldelijke irritatie veel donkerbruin oorsmeer. Rondom het oor kan irritatie ontstaan aan de huid.
  • Vuil; bij volwassen honden is de oorzaak van een oorontsteking vaak anders. Bacteriën, gisten en vuil in het oor spelen hier een rol. Langharige honden met afhangende oren, zoals de Cocker Spaniel, zijn gevoeliger omdat de gehoorgang door het oor wordt afgesloten waardoor eventueel vuil binnenin aanleiding geeft tot irritatie. Het ontstane oorsmeer van de hond wordt moeilijker naar buiten afgevoerd.

Oorzaak oormijt bij pups

Oormijt komt meestal voor bij pups, vlak na de nestperiode. De problemen doen zich vaak voor bij jonge dieren. Door contact met andere honden kan de infectie oormijt doorgegeven worden aan andere honden. Houdt hier rekening mee bij het spelen.

Wat doe ik tegen oormijt bij mijn hond?

Bij oor problemen kunt u het beste direct naar uw dierenarts gaan. Deze kan dan vaststellen wat de oorzaak van de problemen is.

Mocht er sprake zijn van een voedselallergie dan is Denkadog Micro Protein de juiste ondersteuning. De eiwitten in deze voeding zijn zo klein dat ze geen allergische reactie kunnen veroorzaken. Het is belangrijk dat de hond deze voeding tenminste 6 weken krijgt om resultaat te kunnen merken.

Denkadog Micro-Protein

Recent Posts