Oorontsteking bij honden de oorzaak

Een oorontsteking bij honden is een heel vervelend probleem, vooral bij een Cockerspaniël. Helaas zien we dit heel vaak bij dit ras. Het beste is om een oorontsteking te voorkomen. Als u regelmatig de haartje in de oorschulp eruit trekt of knipt, kan het oor makkelijker ademen en zal het vuil zich niet ophopen.

Oorontsteking bij honden de oplossing

Als er eenmaal een oorontsteking is, is het heel belangrijk lang genoeg met de medicijnen door te gaan. Als u te vroeg stopt is het risico aanwezig dat het sneller terugkomt.Iedere dierenarts heeft wel een goed middel en een goed advies. Het is belangrijk dat u raar echt op vertrouwt.

Verder ontwikkelen sommige honden makkelijk een oorontsteking vanwege een voedselallergie. Het is dan raadzaam om een zogenaamde hypo allergene voeding te gaan geven aan. Ik heb goede ervaring met Denkadog Hypo Sensitive en Denkadog Micro Protein. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor gevoelige honden. Het resultaat is pas op zijn vroegst merkbaar na 2 maanden, maar dit is absoluut de moeite waard.

 

Recent Posts