Roos bij honden komt net zoals bij mensen regelmatig voor. De huid is dan te droog en het oppervlakkige huidlaagje gaat versneld los. Deze stukjes droge huid zijn dan zichtbaar als roos.

Een droge huid kan ontstaan doordat de huid onvoldoende huidsmeer aanmaakt of dat kwaliteit van het huidsmeer niet goed genoeg is. Anderzijds kan een versnelde afvoer of oplossing van het huidsmeer er ook voor zorgen er aan bijdragen. Een shampoo met een sterke ontvettende werking verwijderd gemakkelijk de huidsmeer. Maar veelvuldig wassen van de hond is niet bevorderlijk voor de vacht. Dit moet u dus niet doen. Wat geen kwaad kan, is gewoon enkel lauw water zonder shampoo gebruiken bij een wasbeurt.

Er zijn ook oorzaken zoals gisten of een schimmelinfectie die een slechte vacht veroorzaken. In zo’n geval is een bezoek aan de dierenarts wel een noodzaak.

Oplossing voor roos bij honden

Een goede voeding kan de aanvoer en de kwaliteit van het huidsmeer juist reguleren. Een geschikte voeding moet voldoende vetzuren en de juiste verhoudingen bevatten. Denkadog Crocque Derma Protect is zo’n voeding die speciaal hiervoor ontwikkeld is. Dit zijn droge brokjes die de huid en vacht optimaal ondersteunen. Deze voeding is ook in een diner vorm te koop voor de moeilijker eter. U zal deze voeding minimaal 6 weken moeten geven om het resultaat (de vorming van roos) te kunnen beoordelen.

Bij oudere honden gaat het herstel van een slechte vacht wel wat moeilijker en duurt het langer. Ik ga er vanuit dat uw hond geen last heeft van jeuk en dus niet krabt, enkel de roos is zichtbaar. Een snack of een kluifje erbij hoeft geen probleem te zijn.

Indien de schilfering plots optreedt (door wat voor een reden dan ook) is een goede verzorgende shampoo heel goed te gebruiken. Op lange termijn zal de vacht zichzelf moeten herstellen.

Denkadog Crocque Derma Protect

Recent Posts