Samenstelling hondenvoer

    • Granen
    • Vlees
    • Toevoegingen
    • Eiwitten

Granen

Iets waar u op moet letten wanneer u kijkt naar de samenstelling van hondenvoer is de hoeveelheid granen die erin is verwerkt. Granen zijn nodig om brokken te maken. Het is tevens een goedkope grondstof. Honden zijn prima in staat granen te verteren. Granen zijn nodig als vezelbron voor de darmfunctie.

Vlees

Wat het vlees betreft is het van belang om te weten wat voor vlees het betreft. Als er niet op de verpakking vermeld staat van wat voor dier het vlees afkomstig is, blijft de vraag wat is de oorsprong? Een lage kwaliteit is voor de handliggend.

Toevoegingen

Schaf bij voorkeur geen hondenvoer aan met kunstmatige of chemische conserveringsmiddelen (anti oxidanten), smaakstoffen of kleurstoffen. Hoe minder van stoffen uw hond binnen krijgt, hoe beter.

Eiwitten

Hondenvoer moet de aanbevolen vitaminen en mineralen bevatten die een hond dagelijks nodig heeft. Ook het eiwitgehalte van het voer is erg belangrijk. Een van de bestanddelen van eiwit, aminozuur, kan namelijk niet door de hond zelf worden aangemaakt. Aangezien aminozuur van essentieel belang is voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de spieren en de werking van de hormonen moet het in de voeding worden verwerkt. Echter niet alle eiwitten zijn van goede kwaliteit voor uw hond. Er mogen overigens ook weer niet teveel eiwitten in het voer zitten, omdat dit de nieren kan beschadigen. Een goede balans in de voeding is dus van essentieel belang. Denkadog heeft voor elk type voer de optimale balans berekend en maakt uitsluitend gebruik van eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Dat is niet alleen goed voor uw hond, maar hij vind het ook nog eens heel lekker.

Een goede duimregel om in gedachten te houden is dat hoe minder voedingsstoffen het voer bevat, hoe meer uw hond er van nodig heeft. Vaak is ook de prijs een indicatie over de kwaliteit.

Een overzicht van de producten van Denkadog (inclusief de samenstelling, analytische bestanddelen en de gebruiksaanwijzing) kunt u op onze site terugvinden.

Recent Posts