Een slechte vacht bij honden komt helaas veel voor. Honden hebben dan geen mooie glanzende vacht. Veel minder prettig is het als de vacht ook nog stinkt en dat je het liefst meteen je handen gaat wassen na het aaien van je hond. Met voeding kun je hier veel aan doen.

slechte vacht bij honden

Waarmee start je?

Voorop gesteld dat je hond geen jeuk, kale plekken, eczeem, roodheid of iets in die richting heeft. De vacht ruikt gewoon niet fris of voelt een beetje muffig aan, dan kan je het beste eerst overstappen op kwalitatief goede voeding. Niet iedere hond kan namelijk minderwaardige- of slechte kwaliteit voeding verdragen.

Wat is dan minderwaardige voeding?

Over het algemeen geldt de prijs als een redelijke indicator voor de kwaliteit. Dus goedkoop kan duurkoop zijn. In de dierenspeciaalzaak vind je advies en een ruime keuze. Denkadog bijvoorbeeld, maakt voeding zonder toevoegingen van kleur-, geur- of smaakstoffen. Hierdoor is deze voeding van meer natuurlijke oorsprong en gezonder dan voeding waar conserveringsmiddelen (BHA, BHT)  en de bovengenoemde stoffen wel in verwerkt zijn.

Verandering van voeding

De verandering van voeding kan geleidelijk in 3 dagen gebeuren. Om het resultaat goed te kunnen beoordelen zal je zeker 6 weken achtereen de nieuwe voeding moeten geven. Let daarbij ook op hoeveel en welke snacks of kluifjes je hond, naast het standaard eten, krijgt.

Bezoek dierenarts

Als de de hond hierna nog steeds een slechte vacht heeft, zul je naar de dierenarts moeten gaan voor onderzoek. Daar kan gekeken worden of er testen nodig zijn om achter de oorzaak te komen.

Indien je hond niet gezond is omdat hij veel eet of drinkt, dan ga je natuurlijk meteen naar de dierenarts.

Lees ook onze blog: de verschillende huid- en vachtproblemen bij honden?

Recent Posts