Suikerziekte of diabetes mellitis bij honden betekent dat er te weinig insuline wordt afgegeven en het glucosegehalte in het bloed te hoog blijft. De glucose, die een belangrijke brandstof voor het hondenlichaam is, wordt via de urine afgevoerd en gaat dus verloren. Het gevolg is dat de hond ernstig verzwakt, meer gaat eten en toch vermagert. Uiteindelijk kunnen ze ernstig ziek worden. Onbehandelde honden drinken dus heel veel. Met de juiste behandeling en verzorging kan een hond met suikerziekte echter net zo oud worden als andere honden.

Geschikte voeding voor honden met suikerziekte

Het is voor honden met suikerziekte van essentieel belang dat zij een regelmatig voedingspatroon hebben. Geef altijd om dezelfde tijd eten. Er is overigens voer verkrijgbaar dat speciaal ontwikkelt is voor honden met suikerziekte. Denkadog Hypo Weight kunt u hiervoor gebruiken.

Insuline

Wanneer er suikerziekte bij uw hond is geconstateerd, zal uw dierenarts de juiste dosis insuline vaststellen en u leren hoe u uw hond moet injecteren met insuline. De insuline-injectie moet dagelijks en op vaste tijdstippen worden toegediend.

Controle

U zult regelmatig voor controle naar de dierenarts terug moeten om te kijken of de dosering van de insuline moet worden aangepast.

Castratie

De dierenarts zal bij teefjes aanraden om ze zo snel mogelijk te laten castreren (ovariëctomie), zodat er geen progesteron meer wordt aangemaakt. In sommige gevallen kan een hond na castratie zelfs genezen.

Beweging

Omdat ook beweging invloed heeft op de insulinebehoefte van de hond is een regelmatig bewegingspatroon van groot belang.

De werking van Hypo-Weight

  • Denkadog Hypo-Weight bevat weinig calorieën. Door meerder kleine porties te voeren wordt de maag van uw hond gevuld zonder dat dit aanzet tot vetopslag.
  • De speciale receptuur met kruidenextracten bevordert het gewichtsverlies en zorgt dat uw hond gedoseerd en op natuurlijke wijze afvalt.
  • Denkadog Hypo-Weight voorkomt daarmee obesitas gerelateerde klachten zoals slijtage van gewrichten.
Recent Posts