Een trage schildklier bij een hond is een vervelende aandoening die gelukkig meestal goed te behandelen is. Het is een bekend verschijnsel dat na de start van de behandeling het zelfs even kan verergeren.

Wat belangrijk is dat je regelmatig naar de dierenarts gaat voor een bloedonderzoek om de juiste dosering te bepalen.

Wanneer er jeuk, oor problemen en diarree blijven bestaan dan kan het zijn dat die niet direct gerelateerd zijn aan de schildklierfunctie. Een voedselallergie of overgevoeligheid geeft namelijk ook deze verschijnselen weer en hierdoor hoeft dit niet gerelateerd te zijn aan de schildklier werking. Tevens werkt het Hills I/D voeding dat je momenteel geeft alleen op de diarree en dus niet op de andere problemen.

Mijn advies is om via de juiste voeding de problemen breder aan te pakken. De hond zal een hoog verteerbare anti allergie voeding nodig hebben. Hiervoor is Denkadog Hypo Sensitive een aanrader. Deze voeding kan namelijk geen allergie opwekken en is glutenvrij. Na een paar dagen verwacht ik al verbetering wat betreft de diarree, verbetering tegen de jeuk en oorontsteking zal pas na drie weken een keer zichtbaar zijn.

De voedingsovergang van Hills naar Denkadog mag in 4 dagen gebeuren.

Gezond van binnen, mooi van buiten

Als dierenarts begrijp ik hoe belangrijk honden in uw leven en gezin kunnen zijn! Om zo lang mogelijk (en van kwalen gevrijwaard) van uw hond te kunnen genieten, is de verzorging van groot belang. Een kwalitatieve voeding staat daarbij aan de basis voor een goede gezondheid en voorkomt de meeste klachten.

Voorkomen is nóg beter dan genezen

Door een combinatie van mijn praktijkervaring als dierenarts, liefde voor het dier en pure wetenschap hebben we met Denkadog hondenvoer ontwikkeld dat zowel smakelijk als gezond is. 100% natuurlijke voeding voor een betaalbare prijs! Dankzij Denkadog kunnen wij er nu dus samen voor zorgen dat uw hond in optimale conditie blijft.

 

Recent Posts