Oorzaak vachtproblemen

Wanneer de vacht dof en schilferig is, kan het zijn dat jouw hond niet de juiste voeding krijgt. Het is belangrijk dat jouw hond een voeding met de juiste nutriënten en in de juiste hoeveelheid te eten krijgt. Een betere kwaliteitsvoeding geven is dus de eerste stap in de behandeling van vachtproblemen. 

Het is goed dat jouw hond niet veel snacks krijgt naast de gewone brokjes. Veel mensen vergeten namelijk dat deze ook vachtproblemen kunnen veroorzaken. Als je een klein hondje hebt, kan het aandeel snacks en kluifjes in de dagelijkse hoeveelheid voeding snel te groot zijn.

Oplossing vachtproblemen

Kennelijk gaat het niet goed met de voedingen die jouw hond nu krijgt. Probeer eerst met een goede kwaliteitsvoeding de vachtproblemen te verhelpen. Als blijkt dat jouw hond het er goed op doet, ben je geholpen. Wil het niet beter worden dan moet je verder zoeken. Het is goed om te kiezen voor slechts één voeding. Dan kun je pas een vergelijking maken. De hond is inmiddels senior en heeft daarom een voeding met een laag eiwit- en zoutgehalte nodig. Denkadog Crocque Derma Protect is speciaal ontwikkeld voor honden met vachtproblemen. Daarnaast hebben alle Denkadog producten een laag eiwit- en zoutgehalte waardoor de nieren gespaard blijven. Omdat het een tijdje duurt voordat de vacht zich helemaal moet vernieuwen zal je de verandering pas kunnen opmerken als je minimaal gedurende 6 weken deze brokken gegeven hebt.

 

Recent Posts