Verschil geperste brok en gewone brok

Natuurlijk is het zeer praktisch als beide honden de zelfde voeding kunnen eten. Echter een pup zal toch tot de leeftijd van 12 maanden een specifieke pup voeding moeten eten. Deze voeding houdt rekeningen met de behoeftes van de pup. Dat zijn een hoger eiwitgehalte (24%) dan een voeding voor volwassen honden maar ook met een hoge verteerbaarheid van de eiwitten en de vetten in de voeding.

Daarnaast zal het gehalte aan de mineralen Calcium en Fosfor en verhouding van deze mineralen specifiek afgestemd moeten zijn.

Pup voeding moet dus goed in balans zijn met de juiste ingrediënten en daarnaast  moet ook gevoerd worden naar de voorschriften van de fabrikant. Met name voor honden van de rassen die als ze volwassen zijn meer dan 25 kg wegen is dit van groot belang. Deze honden kunnen gemakkelijker last van groeipijnen krijgen.

Als de pup 12 maanden oud is, kan die gewoon gaan mee eten met de Denkadog Physique Croc.

De werking van Physique Croc

  • Denkadog Physique Croc bevat een speciale combinatie van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten die zowel licht verteerbaar als energiek is.
  • De grote brokken voldoen precies aan de behoeftes van grote honden met een actieve levensstijl. Met speciale ondersteuning voor huid, spierweefsel en botten.
  • Denkadog Physique Croc bevat geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Geperste brok of een krokante brok hoeft niet verschillend te zijn in samenstelling. De samenstelling verschilt per merk en staat op de verpakking vermeld. Geperste brok heeft vaak wat meer breuk in de zak dan de harde brokken.

De krokante brokken hebben over het algemeen minder kwaliteitsverlies bij productie dan geperste brokken. (onderzoek Wageningen universiteit 2009). De verteerbaarheid van zetmeel (koolhydraten: tarwe, mais, rijst, gerst) is hoger bij krokante brokken dan geperste brokken.

Ik hoop dat uw vraag hiermee voldoende is beantwoord.

Recent Posts