Voedingsadvies is lastig om te geven, want ik weet niet wat je al geprobeerd hebt of er andere zaken spelen of van welk ras je hond is.

Ik ben het zeker met je eens dat dit een te eenzijdige voeding voor je hond is en dat het tot grote problemen gaat leiden. De calcium-fosfaat verhouding in de voeding is namelijk scheef en dat gaat skeletproblemen veroorzaken. Het gras eten is niet altijd verkeerd, want vele honden doen dat. Soms is het een indicatie voor een maagprobleem.

Oplossing

Ik vind het belangrijk dat hij een volledige maaltijd gaat krijgen, zodat hij van alle vitaminen en mineralen voorzien is. Ik raad aan Denkadog Mini Croc te voeren aan je kleine hond. Dit is een volledig uitgebalanceerde voeding die ook zeer smakelijk is. Er zijn geen  kunstmatige kleur- geur- of smaakstoffen toegevoegd, waardoor het bijzonder gezond is.

Om het eten wat aantrekkelijker te maken kan je de voeding eventueel wat warm (magnetron) maken of met warm water mengen. Mocht dat nog niet werken dan kan je eventueel wat kipbouillon toevoegen. Als hij helemaal gewend is, kan je langzaam de temperatuur terug brengen of steeds minder bouillon toevoegen totdat er niets meer door het eten zit.

Op zoek naar voedingsadvies voor je hond? Check onze handige voedingswijzer en kom precies te weten wat de beste voeding voor je hond is. Mocht je er niet uitkomen kan je het altijd vragen bij de dierenspeciaalzaak of hier op de website je vraag stellen.

Recent Posts