Wat is de oplossing tegen (geel) gal spugen?

Braken of overgeven komt regelmatig voor bij honden en is niet iets om ongerust over te zijn. Sommige honden braken ‘s morgens wat gal. Dat komt doordat gal bij die honden terugstroomt naar de maag als die lange tijd leeg is.

Wat je kan doen, indien je het nog niet doet, is voor het slapen nog een handje vol brokjes geven. In de nacht worden de brokjes gevuld met het maagzuur en zal er minder irritatie van het maagslijmvlies optreden. Waarschijnlijk heeft de hond last van een teveel aanmaak van maagzuur en als gevolg daarvan een gevoelige maagwand. Geeft dit voldoende resultaat dan is het eenvoudig opgelost. In de ochtend mag de hond weer gewoon eten.

Symptomen (geel) gal spugen

  • Honden kunnen, net als mensen, overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsstoffen. Men noemt dit voedingsintolerantie. Hierdoor kunnen honden braken.
  • Het niet kunnen verdragen van bepaalde bestanddelen in de voeding uit zich doorgaans in spijsverteringsproblemen. Deze maag-/darmproblemen resulteren in (frequent) braken en diarree. De hond kan geel slijm of schuim spugen.
  • Ook een slechte adem, winderigheid, stinkende ontlasting en rare buikgeluiden behoren tot de symptomen. Vervelend voor de hond en voor de baas.

Hoe los je met voeding galproblemen op?

Het soort voeding is bij gal spugen van groot belang. De maagsappen moeten goed in de brokken kunnen doordringen en de brokjes moeten licht verteerbaar zijn. Denkadog Hypo Sensitive is de voeding die specifiek voor dit soort “patiënten” is ontwikkeld. Denkadog Hypo Sensitive is licht verteerbaar en zonder irriterende ingrediënten.

Juiste hoeveelheid voeding per dag

Geef de hond 3 x per dag een maaltijd en voor het slapen gaan nog beetje. De totale hoeveelheid per dag is op de verpakking vermeld en afhankelijk van het lichaamsgewicht. De minimale hoeveelheid aanhouden is prima. Bijvoorbeeld als de hond 25 kg weegt, mag de hond 250 gram per dag hebben. Indien je ook snacks en dergelijke geeft, houd dan ook daar rekening mee en geef dan minder voer.

De werking van Hypo Sensitive

  • Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten. Om maag-/darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo Sensitive daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
  • Bovendien bevat Denkadog Hypo Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Kortom, met Hypo Sensitive zit uw hond straks weer lekker in zijn vel!

Recent Posts