Tijd voor de hond

Bedenk of u wel voldoende tijd heeft voor een hond. Een hond moet meerdere malen per dag worden uitgelaten, een pup nog vaker. Een pup moet ook worden opgevoed en getraind. Er moet met de hond worden gespeeld. Ga na hoe uw leven er uit ziet en bedenk of een hond wel in uw leven past. Denk ook na over de toekomst. Wellicht heeft u nu de tijd, maar heeft u dat over 5 of 10 jaar ook nog? U kunt informatie inwinnen bij het LICG op de website.

Kosten van de hond

Veel mensen verkijken zich op de kosten die een hond met zich mee kan brengen. De eenmalige kosten zijn nog wel te overzien. U kunt hierbij denken aan de aanschaf van de hond, eventuele castratie, aanschaf van bench, riem, halsband, voerbakken, speelgoed, enz.
Dan zijn er nog de terugkerende kosten, waardoor het hondenvoer, ontwormen, vaccineren, chippen, hondenbelasting, dierenartskosten, enz.

Heeft u er goed over nagedacht en weet u zeker dat u een hond wilt, dan kunt u verder lezen.

Asiel, dierenwinkel of fokker

Deze vraag gaat wellicht samen met de vragen of u een pup of een volwassen hond wilt en of u de voorkeur geeft aan een rashond of een kruising.

Gezondheid van de hond

Natuurlijk wilt u een hond die gezond is. Een gezonde hond heeft schone oren zonder al te veel zwarte oorsmeer en een schone neus. De hond kijkt helder uit zijn ogen en heeft een goed gebit zonder overbeet of onderbeet. De vacht is glanzend zonder schilfertjes en vlooien. Kijk uit voor pups die er mager uitzien en toch een opgezette buik hebben. De kans is groot dan ze wormen hebben.

Recent Posts