Waarom spuugt mijn hond gal? Je labrador heeft met name last van spugen als zijn maag leeg is. Hoe kun je met voeding gal problemen oplossen?

Oplossing gal problemen

Wat je kunt doen tegen het overgeven van gal van je hond, indien je het nog niet doet, is hem voor het slapen gaan nog een handje vol brokjes geven. Waarschijnlijk heeft zij last van een teveel aanmaak van maagzuur en als gevolg daarvan een gevoelige maagwand. Geeft dit onvoldoende resultaat geef hem dan ‘s morgens een beetje brokjes en ga dan pas met haar lopen.

Juiste voeding tegen gal

Daarnaast is ook de soort voeding van groot belang. De maagsappen moeten goed in de brokken kunnen doordringen en de brokjes moeten licht verteerbaar zijn.

Denkadog Hypo Sensitive is de voeding die specifiek voor dit soort “patiënten” ontwikkeld is. Licht verteerbaar en zonder irriterende stoffen zoals kleur, geur en smaakstoffen.

Juiste hoeveelheid voeding per dag

Geef de hond 3 x per dag een maaltijd en voor het slapen gaan nog een beetje. De totale hoeveelheid per dag is op de verpakking vermeld en afhankelijk van het lichaamsgewicht. Voor de labrador zou ik de minimale aanbevolen hoeveelheid aanhouden. Bijvoorbeeld als hij 25 kg weegt, mag zij 250 gram per dag hebben. Indien je ook snacks en dergelijke geeft, houd dan ook daar rekening mee en geeft haar dan minder voer.

De werking van Hypo Sensitive

 • Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten.
  Om maag-/darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo Sensitive
  daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
 • Bovendien bevat Denkadog Hypo Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen
  of synthetische conserveringsmiddelen.

Kortom, met Hypo Sensitive zit uw hond straks weer lekker in zijn vel!

Waarom spuugt mijn hond gal?

 • Voedingsintolerantie; honden kunnen, net als mensen, overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsstoffen. Hierdoor kan een hond (geel) gal overgeven;
 • Het niet kunnen verdragen van bepaalde bestanddelen in de voeding uit zich doorgaans in spijsverteringsproblemen. Deze maag-/darmproblemen resulteren in (frequent) braken en diarree;
 • Ook een slechte adem, winderigheid, stinkende ontlasting en rare buikgeluiden behoren tot de symptomen. Vervelend voor de hond en voor de baas.

Spuugt gal: Labrador

Recent Posts