Een allergie test zegt niet alles over de oorzaak van de klachten. Met een juiste voeding is vaak en direct een beter resultaat te behalen. Er is geen goed of goedkoper alternatief voor Atopica als geneesmiddel.

Verder een heel lijstje, maar als ik het samenvat is er het volgende aan de hand. Allergie gepaard gaande met diarree, jeuk, oorontsteking en kaalheid. Is er ooit een serieuze foto gemaakt en zijn er echt klachten als de hond de voeding (mobility of J/D Hills) niet krijgt? Stress door jou verondersteld.

Als ik jou was dan zou ik het meest belangrijke goed aanpakken en dat is de allergie. De meest allergieën komen voort uit de voeding. Dierlijke eiwitten zoals kip en rundvlees pens zijn de boosdoeners.

HD geeft pijn en is niet op te lossen met een voeding alleen. Pijnstilling met pijnstillers of met visolie en chrondroitine, glucosamine als aanvulling op de voeding werkt prima. Stress bij honden komt wel voor maar geeft zelden echt aanleiding tot diarree of zichzelf beschadigen zoals de kat dat wel doet.

Mijn advies is te starten met een hypo allergene voeding zonder dierlijke eiwitten. Er kan dan geen allergie meer optreden tegen voedselcomponenten. Deze voeding is Denkadog Hypo Sensitive. Ik heb daar zelf veel goede ervaringen mee bij honden met een voedselallergie. De voeding moet je minimaal 4 weken te eten geven om het resultaat te kunnen beoordelen.

Indien er verschijnsel van de HD gaan opspelen dan adviseer ik je naast de Hypo Sensitive dagelijks zalmolie door de voeding te doen. Je kan starten met twee keer daags een eetlepel. Werkt het onvoldoende dan mag je de hoeveelheid verdubbelen. Let op dat je dit langzaam opvoert want een plotselinge hoge hoeveelheid kan ook diarree veroorzaken.

Daarnaast ben je vrij om chondroitine en glucosamine supplementen te geven. De werkzaamheid is niet altijd bewezen maar het kan in individuele gevallen helpen. Dit kun je kopen in de dierenspeciaalzaak. Dit is niet zo duur als de Atopica.

De stress factor zou ik nog maar even laten liggen en afwachten wat er nu gaat gebeuren.

Graag hoor ik hoe het gegaan is. Ik hoop je hiermee voldende geholpen te hebben en wens je veel succes. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groeten,

Erik Luijerink
dierenarts

Recent Posts