Ondanks het feit dat ik niet heel veel informatie heb over je hond, ga ik ervan uit dat je hond verder gewoon gezond is. Het is van belang dat de hond normaal eet, drinkt, plast en ontlasting heeft. Indien er ook andere “mankementen” zijn, adviseer ik je om naar de dierenarts te gaan.

Het eerste waarmee je kunt starten is de voeding veranderen. Het kan zijn dat de hond het niet goed doet op de huidige voeding. Het is belangrijk om dit dan wel gedurende zes weken te doen. Daarnaast is het belangrijk, wanneer de hond regelmatig snacks en kluifjes krijgt, deze achterwege te laten gedurende deze periode. Een enkele kluif of snack kan overigens geen kwaad.

De voeding die ik zou aanraden is een kwalitatieve hoogwaardige natuurlijke voeding zonder kleur en smaakstoffen of andere toegevoegde synthetische stoffen. Een groot aantal honden kan dit namelijk niet goed verdragen. Met vers vlees gaat het ook niet altijd goed.

Mijn advies is dan ook Denkadog Derma Protect Croc. Deze voeding is volledig en speciaal ontwikkeld voor honden die dit soort problemen hebben met hun vacht. De mineralenbalans en de omega 3 & 6 vetzuren verhouding zijn in deze voeding optimaal.

Recent Posts