Heeft mijn hond supplementen nodig?

Heeft mijn hond supplementen nodig?

Heeft mijn hond supplementen nodig?


Net als voor mensen is het voor honden ook erg belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen. Hierdoor kan het lichaam van je hond goed groeien en/of herstellen. Goede hondenvoeding is compleet en bevat de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen. Het geven van supplementen is dan ook niet nodig.
Voeding heeft op veel verschillende aspecten van het lichaam van de hond invloed. Het is daarom goed om bewust te zijn dat de juiste voeding wordt gegeven, zodat supplementen niet nodig zijn. Als jouw hond een goede complete goede hondenvoeding krijgt, zijn voedingssupplementen, in principe, niet nodig. Alle voedingswaarden zitten in de voeding.

Wat zijn eigenlijk supplementen?


Supplementen voor je hond zijn een aanvulling op de normale voeding van je hond. In veel gevallen gaat het hier om vitaminen en mineralen. Supplementen zijn over het algemeen tabletten met extra voedingsstoffen erin. Je hebt ook supplementen in de vorm van poeder, olie of koekjes.

Waarom supplementen toevoegen?


Indien er in de voeding niet voldoende vitaminen en/of mineralen zitten, worden supplementen gegeven. Sommige honden hebben last van gezondheidsklachten en die kan men voorkomen of bijsturen door een supplement te gebruiken. Denkadog voedingen bevatten alle ingrediënten, vitaminen en mineralen die een hond nodig heeft, daarom is het geven van supplementen niet nodig als er Denkadog wordt gevoerd. Dit scheelt in de portemonnee.

Het aanbod van supplementen


Zalmolie


Zalmolie is rijk aan EPA en DHA. Dit zijn onverzadigde vetzuren met vele positieve werkingen op het lichaam. Deze vetzuren kunnen een ontstekingsremmend effect hebben en hebben een positieve werking op het immuunsysteem. Honden met huidproblemen en gewrichtsontstekingen kunnen baat hebben bij plantaardige olie. Daarnaast kan zalmolie bijdragen aan een betere conditie van huid en gewricht. Het is met name een tekort aan omega 3 & 6 vetzuren in een standaard dieet wat de toevoeging van visolie belangrijk maakt.
Onze voedingen bevatten voldoende omega 3 en 6 waardoor er geen extra supplementen gegeven hoeven te worden.

Schapenvet


Schapenvet is rijk aan vitamine A en D welke zorgen voor een gezonde huid, betere weerstand, sterkere botten. Doordat dit in onze voedingen is verwerkt, is het niet nodig om hiervoor extra supplementen toe te voegen.

Glucosamine


Glucosamine is voor soepelheid van gewrichten. Dit is ruimschoots aanwezig in onze Denkadog Joints Care voeding. Geef je de Denkadog Joints Care voeding dan hoef je dus geen extra glucosamine toe te voegen.

Heeft het geven van supplementen nut?


Wanneer je hond al klachten heeft, is het mogelijk om die klachten te laten verdwijnen door het geven van supplementen. Supplementen worden gegeven om tekorten aan te vullen of om bepaalde gezondheidsklachten te voorkomen, te verminderen of te genezen. Supplementen nemen is zeker niet gevaarlijk, maar de kans dat het klachten volledig wegneemt is klein.
Door de juiste voeding te geven, heb je geen gedoe met extra supplementen. Denkadog heeft in haar assortiment complete voedingen die gezondheidsklachten voorkomen en/of genezen. Je hoeft hier dus geen supplementen aan toe te voegen.
Het nemen van bepaalde supplementen kan bijvoorbeeld helpen om de gewrichten steviger en soepeler te maken. Ook kun je het dagelijks geven om eventuele problemen bij de hond zoveel mogelijk weg te nemen/ voorkomen. Door het geven van goede voeding waar alles in zit, heb je geen extra kosten voor supplementen.
Voorbeelden van onze voedingen zijn:
Denkadog Joints Care bevat zalmolie, glucosamine, chondroitine en lecithine. Deze voeding zorgt voor soepele gewrichten.
Joints Care
Denkadog Hypo Stress-Digestion is verrijkt met kalmerende stoffen L Tryptofaan en Theanine.
Hypo Stress Digestion
Denkadog Crocque Derma Protect bevat extra Omega 3 en 6 wat zorgt voor een mooie glanzende vacht.
Denkadog Crocque Derma Protect

Hoe merk ik of mijn huisdier een tekort heeft?


Verschijnselen die erop kunnen wijzen dat je huisdier een tekort heeft:
- afnemen van de vitaliteit;
- verminderde vachtconditie;
- lusteloos;
- snel geïrriteerd;
- gevoelige huid;
- kale plekken.
Wil je weten welke voeding goed is voor jouw hond? Doe de test op onze website of neem contact op met onze dierenarts 073 - 76 00 475.
 

Volgende lezen

Welk hondenvoer bij overgewicht?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!