Voedingsadvies

De 3 grote oorzaken voor vaak krabbende honden

De 3 grote oorzaken voor vaak krabbende honden

Wat je moet weten over jeuk bij krabbende honden

 • De 3 meest voorkomende oorzaken van jeuk zijn:
  • oorontsteking;
  • vlooien;
  • voedselallergie.
 • 2 op de vier honden heeft gezondheidsklachten door slechte voeding;
 • Bespaar kosten bij de dierenarts en geef je hond de juiste voeding;

Krabbende honden

Wanneer jouw hond dag en nacht aan het krabben is, is er vaak iets mis. Dit kan natuurlijk veel verschillende oorzaken hebben, maar dit zijn de 3 oorzaken die dierenartsen vaak zien terugkomen:Oorontsteking


Oorontsteking is een van de meest voorkomende problemen onder honden. De honden krabben veel aan de oren totdat het kan gaan bloeden. Dierenartsen schatten dat 1 op de 5 honden wel eens last heeft van een oorontsteking. Grote kans dat jij als lezer nummer 5 binnenkort naar de dierenarts kan hiervoor. Behandelen is vervelend voor hond en baas. De behandeling aan de oren is ook niet vrij van risico's. Voorkomen is nog beter dan genezen.Voorkomen van oorontsteking


Volgens de dierenarts kun je de kans op een oorontsteking zo klein mogelijk maken door: • Een nieuwe pup of kitten eerst te laten controleren
 • Hoge kwaliteit voer te geven; goed voer zorgt voor een gezonde huid en omdat het binnenste deel van het oor uit huid bestaat, verminderd dit sterk de kans op oorontsteking.
 • In geval van terugkomende oorontsteking moet je rekening houden een overgevoeligheid op voedingsbestanddelen.

Vlooien


Bij slechts 1 vlo op de hond zijn er ongeveer 100 vlooien in de omgeving aanwezig. Deze beestjes leggen wel 50 eitjes per dag! Het kan dus zomaar zijn dat je hond binnen een paar dagen een hele vlooienfamilie meedraagt en in huis een ware vlooienplaag ontstaat.


Vlooien zijn eenvoudig herkenbaar op de specifieke plaatsen op de hond: in de liezen en op de buik.


Vlooienbehandeling


Wanneer je jouw hond gaat behandelen, let dan vooral op deze tips. • Anti vlooienmiddel: zorg ervoor dat dit middel niet alleen de volwassen vlooien, maar ook de eitjes en de larven doodt.
 • Vlooien-kam: met deze (ijzeren) kam haal je de volwassen vlooien en de uitwerpselen uit de vacht van je hond.
 • Omgevingsspray: let ook hier op dat je spray aanschaft die niet alleen Adulticide maar ook een Larvicide werking heeft. Dit betekent dat ook de larven en eitjes worden gedood door de spray.

Voedselallergie


Uit 19 onderzoeken in Europa, Amerika en Australië is gebleken dat 1 op de 10 honden een voedselallergie heeft (afkomstig van Allergie bij Honden en CNN.)In dit onderzoek is te zien dat bijna 80% van alle voedselallergieën ontstaat door rund en rundproducten ( zuivel) , kip (en kipproducten) en tarwe dat in het voedsel verwerkt is. Bijna 46% van de voedselallergieën wordt zelfs veroorzaakt door rund. Zal dit met de natuur te maken hebben? Aten wolven vroeger vooral herten en rendieren of aten ze meer rund en zuivel? Voer met lam, varken, vis, maïs, kalkoen, rijst en eend (kleinere dieren en plantaardig voedsel) geven veel minder kans op een allergie!


Genezen en voorkomen voedselallergie


Wil je beoordelen of je hond een voedselallergie heeft? 1. De eerste stap is om 8 weken lang een eliminatiedieet te geven.
  Een optie hiervoor is: Denkadog Micro Protein, door middel van de nieuwste technologieën zijn de (vis)eiwitten zo klein gemaakt dat ze door het lichaam niet meer gezien worden, maar wel de nodige energie geven. Bovendien bevat deze voeding geen tarwe, kip of rund.
 2. Maakt dit geen verschil? Dan kun je kijken of dat er iets in de omgeving is, dat zorgt voor zijn jeuk en haaruitval (zoals vlooien, materiaal van het kussen, pollen).

Denkadog Micro-Protein

Gezondheidsklachten door slechte voeding


Oorontsteking, haaruitval en jeuk zijn allemaal gezondheidsproblemen die veroorzaakt kunnen worden door slechte voeding. 2 op de 5 honden heeft hier last van. Schokkende ontdekking is dat bijna 80% van alle voedselallergieën ontstaat doordat er rund, kip of tarwe in het voer zit. Door de juiste voeding te geven, bespaar je veel aan dierenarts bezoeken. Bovendien zorgt een goede voeding ervoor dat je hond bijna 80% minder symptomen laat zien van een voedselallergie.


Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo

Volgende lezen

Help mijn hond stinkt uit bek. Wat nu?
Labrador retriever: een intelligente hond

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!