Wie kent de Labrador niet?
De Labrador retriever staat in de top 10 van populairste honden. Labrador retrievers zijn intelligente en enthousiaste honden die onvermoeibaar lijken te zijn. Ze hebben dan ook een dieet nodig waar ze hun benodigde energie uit kunnen halen.
De Labrador retriever valt onder de rasgroep: retrievers, spaniëls en opjagende honden. Hier vallen ook de Golden retriever, Flatcoated retriever, Engelse cockerspaniël en kooikerhondje onder. Helaas zijn er een aantal zaken waarbij je bij dit ras rekening moet houden.Veel voorkomende problemen bij de Labrador retriever
Vetlaag
Labrador retrievers hebben van nature meer vet dan het merendeel van de hondenrassen. Dit zit in hun genen: de voorouders van dit ras zwommen vaak in koude meren (Labrador retrievers staan erom bekend gek te zijn op zwemmen) en hadden dus ook een goede vetlaag. Dit zorgt er echter wel voor dat Labrador retrievers over het algemeen vrij gulzige eters zijn. Overgewicht ligt dus altijd op de loer.
Overgewicht bij Labrador retrievers pups
Bij pups is het dus al opletten op overgewicht. Pups hebben gedurende hun eerste levensjaar meer vetten en proteïnen nodig dan volwassen honden. Teveel van het goede kan er echter voor zorgen dat een pup al te zwaar wordt nog voor hij een jaar oud is. Het is belangrijk dat de pup voeding krijgt die afgestemd is op de leeftijd. Denkadog vindt het belangrijk dat jouw hond een goede start krijgt. Denkadog Pup Junior Croc voorziet pups en honden tot 1 jaar oud van de juiste hoeveelheid energie die een groeiend lichaam vergt.
Gewrichtsproblemen
De Labrador retriever is een zeer actieve hond. Zijn energieke manier van bewegen, in combinatie met zijn grote eetlust (overgewicht), kunnen zorgen dat er een flinke druk op zijn gewrichten komt te staan. Gewrichtsproblemen zoals, heupdysplasie en elleboogdysplasie zijn dan ook veel voorkomende problemen bij Labrador retrievers. Deze aandoening zijn deels genetisch bepaald, maar gelukkig kun je ze grotendeels zelf voorkomen. Dit doe je door de hond niet teveel trappen te laten lopen en hem een gezond, gebalanceerd dieet te voeren.
Hotspots
Een aantal rassen lijken gevoeliger voor hotspots dan andere rassen. Langharige honden, maar ook bijvoorbeeld Labradors retrievers zijn hier gevoelig voor. Doordat de huid kapot is, komen er korsten en natte kale plekken in de vacht. Op de poten, aan de oor basis en achter op de rug worden ze frequenter gezien. De plekken raken geïnfecteerd met bacteriën waardoor hygiëne belangrijk is. Bij een voedselallergie kunnen er ook hotspots ontstaan en zeker in het beginstadium van een allergie.
Denkadog Hypo-Weight speciaal voor de Labrador retriever
Denkadog Hypo-Weight heeft een speciale receptuur met kruidenextracten. Dit bevordert het gewichtsverlies en zorgt dat jouw hond gedoseerd en op natuurlijke wijze afvalt. Door meerdere kleine porties te voeren, wordt de maag van jouw hond gevuld zonder dat dit aanzet tot vetopslag.
Hoe beter de kwaliteit van het voer, hoe meer voedingsstoffen het bevat en hoe minder hij nodig heeft om zijn dagelijks aanbevolen hoeveelheden binnen te krijgen. En dus, hoe minder snel hij te dik zal worden. Kies daarom altijd voor een complete brok die geschikt is voor de levensfase van de hond.
Hoeveel mag jouw (volwassen) Labrador retriever eten?
Reu
Een reu weegt als hij volwassen is gemiddeld 35 kg en mag dan 340 – 465 gram Denkadog Hypo-Weight per dag.
Teef
Een teef zal als ze volwassen is gemiddeld 28 kg wegen en mag 260 – 360 gram Denkadog Hypo-Weight per dag.
Lees ook onze blog: https://denkadog.nl/blog/overgewicht-bij-honden-hoe-los-je-dit-op/
Volg ons op Social Media en
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.