Puppy

Wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Wat moet je weten over het opgroeien van jouw hond, zodat je weet wanneer jouw pup een volwassen hond is en wanneer senior?
  • Iedere levensfase varieert in levensbehoeften en vraagt dus om een andere voeding.
  • Na gemiddeld 12 maanden wordt een pup een volwassen hond en moet je overstappen op volwassen voer.
  • Na gemiddeld 8 jaar worden honden senior en moet je overstappen op senior voeding.
Eens komt de dag dat jouw hond volwassen wordt, met name voor de buitenwereld. Bij jouw stoere of lieve pup is dat net zo. Kleine rassen zijn eerder volwassen dan honden van de grote rassen, maar het gemiddelde ligt het op 12 maanden. Kleine hondenrassen zijn volwassen als ze 10 maanden zijn. Grote hondenrassen zijn met 14 maanden volwassen.
Welke voeding past bij jouw hond? Voedingsadvies voor jouw hond.
wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Hoe lang moet je puppyvoeding geven?


Gemiddeld moet er dus bij 12 maanden overgestapt worden naar andere voeding. Puppy’s groeien in het eerste jaar van hun leven even snel als een mens tijdens zijn eerste 14 jaar. Hiervoor is extra eiwit en veel energie nodig. Denkadog voeding omvat een compleet en hoogwaardig assortiment hondenvoeding afgestemd op de verschillende levensfasen en leefomstandigheden. De behoefte van het lichaam verandert als jouw hond ouder wordt. Met de voeding moet hier rekening mee gehouden worden. Voedingsbehoeften variëren sterk gedurende een hondenleven. Ouderdom komt met gebreken. Zo ook bij jouw hond. Veel honden op leeftijd krijgen bijvoorbeeld last van nierfalen doordat ze kwetsbaarder zijn geworden voor zout en eiwit. Oudere honden willen ook nog weleens minder eetlust hebben. Om gezond te blijven, moet jouw hond alsnog voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Wordt een slecht eetpatroon niet doorbroken, dan kan dit een doffe vacht, vermagering en lusteloosheid tot gevolg hebben. Voeding kan ook hierin een beschermende rol spelen.

Welke voeding voor welke hond?

Weliswaar kan de volwassen hond beter tegen een stootje, maar dat neemt niet weg dat de voeding de basis vormt voor een gezonde afweer en een levenslustige hond. Denkadog biedt voor kleine, middel en grote honden verschillende voeding met elk een eigen recept gericht op de specifieke behoefte die ze hebben.
De beste voedingskeuze gebaseerd op grootte: Denkadog Excellent Croc

 
Denkadog Physique Croc
Het verschil in Mini Croc en Excellent Croc is dat er in Mini Croc iets meer vet zit. Dit is gedaan, omdat honden van de kleine rassen vaak wat drukker zijn en daardoor meer energie verbruiken. Daarnaast hebben ze ook meer energie nodig voor het op peil houden van hun lichaamstemperatuur. Het enige verschil is dus het vetpercentage. Mocht jouw hond te zwaar worden dan kun je ook Excellent Croc geven.

 

Wanneer worden honden senior?

Afhankelijk van het ras is jouw hond vanaf de leeftijd van gemiddeld 8 jaar mogelijk al een senior hond. Bij kleine rassen is dit vanaf 10 jaar en voor grote rassen vanaf 6 jaar. Senior honden hebben een verminderde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder eiwitten. De activiteit is dan minder en de organen gaan minder optimaal functioneren. Het is verstandig om over te schakelen op senior voeding. Senior voeding bevat minder eiwit (17%) en minder zout (0,25%). Daarnaast is de voeding makkelijk verteerbaar, dus betere grondstoffen voor jouw hond.

 

Waarom heeft een senior hond speciale voeding nodig?

- Een gevoelige spijsvertering;
- Nierfunctie vermindert; gaat meer drinken en plassen;
- Extra aandacht voor gebit, vacht, ogen, oren en gewrichten.
wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Hoe ouder, hoe belangrijker de voeding

Een senioren hond heeft duidelijk minder behoefte aan bijvoorbeeld eiwitten en bepaalde mineralen om de spijsverteringsorganen te ontzien. Denkadog bevat alle onmisbare voedingsstoffen in de juiste onderlinge verhoudingen. Ouderdom komt met gebreken. Veel honden op leeftijd krijgen bijvoorbeeld last van nierfalen doordat ze kwetsbaarder zijn geworden voor zout en eiwit. Ook willen oudere honden nog weleens minder eetlust hebben. Om gezond te blijven, moet jouw hond alsnog voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Wordt een slecht eetpatroon niet doorbroken, dan kan dit een doffe vacht, vermagering en lusteloosheid tot gevolg hebben. Voeding kan ook hierin een beschermende rol spelen.

Waarin is senior voeding anders?

- Licht verteerbaar en vrij van belastende ingrediënten, bonen, erwten etc;
- Eiwitten 17% is laag met juist aminozuren patroon;
- Vet 8% is laag met juist vetzuren patroon Omega 3 en Omega 6;
- Zout is minder;
- Brosse krokante brok.

 

Bescherm jouw hond met Denkdog Senior Croc

Door de ontwikkeling van Denkadog Senior Croc worden oudere honden op natuurlijke wijze ondersteund en verwend tegelijkertijd. Door het lage zoutgehalte is deze voeding minder belastend voor de nieren. Is jouw senior hond kieskeurig? Diner voeding van Denkadog is ontwikkeld voor de kieskeurige hond. Door het voer te mengen met warm water of bouillon versterk je de smaak, geur en opname. Deze voeding is zelfs voor de meest kieskeurige hond een feestmaaltijd!
Waarom Denkadog Senior Croc?
- Bevat ingrediënten van hoge kwaliteit;
- Juiste hoeveelheden waardoor nieren, maag en darmen worden ondersteund;
- Gewrichten kunnen soepel blijven;
- Vrij van kleur-, geur- en smaakstoffen, vrij van zinloze ingrediënten;
- Diner vorm, voor honden zonder tanden en de moeilijke eters;
- De uitgebalanceerde samenstelling van o.a. kip, rund en probiotica zorgt voor een optimale spijsvertering.

Volgende lezen

Hoe verzorg je het gebit bij jouw hond?
Help mijn hond stinkt uit bek. Wat nu?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!