Puppy

Wat mag een puppy eten?

Wat mag een puppy eten?

Wat mag ik een puppy eigenlijk te eten geven?

Vaak wordt de vraag gesteld: wat mag een puppy eten? Goede voeding geven is belangrijk en het begint al als jouw hond een pup is. De juiste voersamenstelling en hoeveelheid zorgen dat jouw pup in het juiste tempo groeit. Om zo lang mogelijk (en van kwalen gevrijwaard) van jouw hond te kunnen genieten, is de verzorging van groot belang. Een kwalitatieve voeding staat aan de basis voor een goede gezondheid en voorkomt de meeste klachten.

Wij vertellen je graag wat een puppy mag eten

Wij adviseren je de voeding die jouw pup bij de fokker heeft gekregen zeker te blijven geven. Mocht je niet tevreden zijn en toch over willen stappen op een ander voedingsschema voor je puppy? Doe dit dan geleidelijk. Denkadog uit Breda heeft Pup Junior Croc-voeding. Deze voeding ondersteunt de groei van puppy’s volledig. Deze voeding is geschikt voor grote en kleine rassen.

Denkadog Pup Junior Croc

Wat is nu een goede voeding?

Voor het lichaam van je hond is het belangrijk dat de voeding aan de juiste behoeften voldoet. Als dat niet het geval is, zullen er in de loop van tijd tekorten ontstaan. Soms zal het dier direct reageren met braken en diarree als het voer echt niet verdragen wordt. De eventuele tekortkomingen merk je het snelste aan de gezondheid van de huid en vacht. De huid wordt in de loop van zes weken vervangen en in die tijd zal er verslechtering ontstaan mits het lichaam geen reserves heeft. Problemen die de vacht laat zien zijn dofheid, nare reuk, vettigheid en schilfering. Diarree ontstaat makkelijk, omdat de nutriënten niet verteerd worden, maar in feite gaan rotten in de darmen. De hond gaat uit zijn bek stinken en de voedingstoffen kunnen niet opgenomen worden en verlaten het lichaam weer. Vermagering kan ook optreden. Wat betreft eten bieden wij gelukkig natuurlijke puppyvoeding aan die een puppy zeker mag hebben.  

Prijs en kwaliteit

De factor ‘prijs’ is niet direct indicatief wat betreft het eten dat een puppy mag hebben, maar is natuurlijk wel een belangrijke factor bij de aanschaf van producten. Als de prijs lager is, is de kwaliteit dan ook minder? De prijs van het voer wordt zeker ook bepaald door de kwaliteit van de grondstoffen. Slecht verteerbare eiwitten van dierlijke oorsprong, granen, mineralen en vitaminen zijn de componenten die invloed hebben op de prijs.

Waar let je op om erachter te komen wat je puppy mag eten?

Aan de declaratie op de verpakking kan je zeker niet zien van welke kwaliteit de voeding is. De enige indicatie kan een hoger asgehalte (mineralen) zijn of hoger ruw celstofgehalte suggestieve. Let hier dan ook op als je wilt weten wat een puppy mag eten.

Zorgvuldige voersamenstelling

Pups en jonge honden willen nog weleens moeite hebben met het voedsel dat wij ze voorschotelen. Wat je in deze levensfase ziet is dat de darmen van een puppy nog in ontwikkeling zijn, waardoor deze eigenlijk alleen voer met een zorgvuldige samenstelling mag eten voor een perfecte gezondheid. Als jouw pup zijn puppybrokken immers niet goed verteert, is ook de opname door het lichaam slechter. Daarmee kan het voer zelfs van invloed zijn op de groei en weerstandsopbouw.

Wat mag een puppy eten voor een goede gezondheid?

Waarom zijn Denkadog Pup Junior Croc goede puppybrokken?

  • Het bevat de bouwstoffen die een groeiend lichaam nodig heeft;
  • Het bevat een uitgebalanceerde samenstelling van calcium en eiwitten voor sterke botten en spierontwikkeling;
  • De combinatie van onder andere kip, rund en vis zorgt voor een lichte verteerbaarheid en snelle opname door het lichaam;
  • Het zorgt voor zo min mogelijke belasting van de organen van jouw hond;
  • Bij de productie een is er zo min mogelijk verlies van voedingsstoffen;
  • Het heeft een hoge concentratie aan essentiële aminozuren en vetzuren/juiste onderlinge verhouding;
  • Het heeft een hoge voedingswaarde voor de beste basis voor de groei en weerstand van jouw pup.

De samenstelling van Denkadog Pup Junior Croc

Kijk bij onze producten voor de exacte samenstelling en analytische bestanddelen van Denkadog Pup Junior Croc. Aan de hand van onze informatie en ondersteuning kom je er precies achter wat een puppy mag eten. Door een combinatie van de praktijkervaring als dierenarts, liefde voor het dier en pure wetenschap hebben wij met Denkadog hondenvoer ontwikkeld dat zowel smakelijk als gezond is. Denkadog uit Breda zorgt er voor dat jouw hond zijn leven lang in optimale conditie blijft.

Bestel je de geschikte voeding voor je puppy via ons

Wil jij weten wat je puppy mag eten en hier direct de juiste voeding voor bestellen? Maak dan gebruik van onze diensten. Bij ons bestel je het perfecte eten en kun je de beslissing altijd baseren op deskundige informatie. Neem bij vragen snel contact met ons op. Bel naar +31 (0) 73 – 760 04 75 in Nederland. In België staan we voor je klaar als je belt naar +32 (0) 3 – 227 04 51.

Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo

Volgende lezen

Vegetarische en veganistische hondenvoeding
Welk hondenvoer bij overgewicht?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!