Rassen

Berner Sennen

Berner Sennen

Berner Sennen hoeveel mag hij eten?


Berner sennen honden zijn vrolijke en sociale honden, maar kunnen ook eigenwijs en zelfstandig zijn. Om overgewicht bij jouw volwassen hond te voorkomen en daardoor gezondheidsproblemen te voorkomen, moet je naast voldoende beweging goede voeding geven. Denkadog Excellent Croc is voeding die de gezondheid van jouw volwassen hond volledig ondersteunt vanaf 1 jaar.
Denkadog Excellent Croc

Weetjes over de berner sennen hond

- Populaire hond;
- Gewicht volwassen mannetje 39 – 50 kg;
- Gewicht volwassen vrouwtje 36 – 48 kg;
- Waakzaam karakter.
De berner sennen hond behoort tot de grote rassen. De puppy’s hebben daarom een goede puppyvoeding nodig. Dit is om te voorkomen dat ze te zwaar worden en te snel groeien waardoor er groeipijnen kunnen ontstaan.

 

Hoeveel Denkadog (Growing Up Sensitive) voer mag een Berner Sennen pup eten?

We gaan uit van het gewicht op volwassen leeftijd van jouw Berner Sennen. Het gemiddelde gewicht is 45 kg. Onder op elke verpakking Denkadog staat de juiste voergift. Een meer specifiek voergift voor grote rassen is het volgende.
Een Berner Sennen pup met een volwassen eindgewicht van 45 kg krijgt per dag bij:
2 maanden 325 gram voer per dag (gemiddelde gewicht 8.3 kg)
3 maanden 460 gram voer per dag (gemiddeld gewicht 15.3 kg)
4 maanden 500 gram voer per dag (gemiddeld gewicht 19.8 kg)
6 maande 470 gram voer per dag (gemiddeld gewicht 25.7 kg)
9 maanden 470 gram voer per dag (gemiddeld gewicht 31 kg)
12 maanden 540 gram voer per dag (gemiddeld gewicht 36.5 kg)
Je ziet dat op de leeftijd tussen 6 en 9 maanden de voergift hetzelfde is. Dit is om te voorkomen dat er problemen optreden. De calcium en calorie inname is zo beperkt. Jouw pup mag niet te snel, daarom blijft de voergift bij 6-9 maanden hetzelfde.
Op de leeftijd van minimaal 12 maanden mag overgeschakeld worden naar voeding voor de volwassen hond. Een goede volwassen hondenvoeding van Denkadog is de Denkadog Excellent Croc.

Lees ook onze blog: "wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?"

Hoeveel Denkadog voer mag een volwassen Berner Sennen hond eten?


Voedingsadvies reu


Een reu weegt als hij volwassen is 50 kg en mag dan gedurende de dag 455 – 625 gram Denkadog Excellent Croc eten.

Voedingsadvies teef


Een teef weegt als zij volwassen is gemiddeld 45 kg en mag dan gedurende de dag 385 – 525 gram Denkadog Excellent Croc eten.
Denk er altijd aan dat extra’s zoals kluifjes, snoep en andere lekkernijen ook calorieën  bevatten. Geef je veel tussendoortjes dan moet je minder brokken geven.
Denkadog Excellent Croc is een natuurlijke licht verteerbare volledige hondenvoeding voor volwassen honden. Voor het zuivere ras Berner Sennen adviseren wij deze voeding tot de leeftijd van 6 tot 7 tot jaar. Is het een Berner Sennen kruising geef dan de voeding tot de leeftijd van 8-9 jaar. De kruisingen worden over het algemeen ouder dan de raszuivere honden. Denkadog Excellent Croc bevat voor een gezond leven alle noodzakelijke nutriënten in meer dan voldoende mate en bevat geen overdaad aan nutteloze stoffen.

Voedingsadvies voor de senior Berner Sennen


Op latere leeftijd kunnen lichaamsfuncties achteruit (nieren) gaan of er treedt slijtage op (gewrichten). Berner Sennen zijn hier gevoelig voor. Je kan het lichaam goed ondersteunen met een correcte voeding. Het voedingsadvies voor de senior hond is Denkadog Senior Croc. Is er sprake van gewrichtsproblemen of stramheid dan adviseren wij Denkadog Joints Care. Beide voedingen bevatten minder eiwit en zout waardoor de nieren ontlast worden. Denkadog Joints Care bevat extra omega 3 en lecithine om de gewrichten te ondersteunen. Een algemeen kenmerk van Denkadog voeding is dat het niet veel eiwit en zout bevat. Hierdoor wordt er een heel hondenleven lang gewerkt aan een gelukkig en lang leven.

Waarom niet te veel eiwit en zout?


Eiwit in hondenvoer


Omdat het overtollige en niet bruikbare eiwit via de bloedbaan in het lichaam terechtkomt, moet dit in de lever worden afgebroken en door de nieren worden uitgefilterd. De lever en de nieren worden meer belast.

Zout in hondenvoer


Een teveel aan zout wordt bij honden via de urine afgevoerd. Een extreem grote hoeveelheid zout is schadelijk voor jouw hond. Er kunnen nierproblemen ontstaan.

Vachtverzorging bij de Berner Sennen


Een gezonde huid en vacht is een belangrijk onderdeel van de verzorging van jouw hond. Naast kammen en wassen heeft voeding ook invloed op de staat van de huid en vacht. Een Berner Sennen pup is een wollig pluisbolletje. Van het begin af aan is het belangrijk om jouw pup te laten wennen aan een regelmatige borstelbeurt. Een borstelbeurt houdt de huid en vacht in goede conditie. Vooral achter de oren, op de borst en bij de poten kunnen snel klitten vormen. Door te borstelen vind je minder hondenharen in huis terug.
Een vraag over jouw Berner Sennen? Onze dierenarts geeft jouw graag advies. Ga naar onze website en stel hier jouw vraag https://denkadog.nl/contact/
Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo

Volgende lezen

Hypoallergeen hondenvoer
Blaasgruis of nierproblemen bij katten

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!