Voedingsadvies

Hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer is hondenvoer dat speciaal ontwikkeld is om allergische reacties bij honden te voorkomen. Hypo betekent weinig of geen. Allergeen is in dit verband een bepaald voedingsbestanddeel dat een allergische reactie veroorzaakt. Net als bij mensen kunnen ook bij honden allergische reacties ontstaan. Een specifiek ingrediënt of specifieke ingrediënten in de huidige voeding kunnen een allergische reactie veroorzaken.
Welke voeding van Denkadog is hypoallergeen hondenvoer Denkadog Growing Up SensitiveGrowing Up Sensitive MiniDenkadog Hypo-SensitiveDenkadog Micro-ProteinDenkadog Grain-Free Micro-ProteinDenkadog Grain-Free Hypo-Allergic
Weten welke voeding geschikt is voor jouw hond? Krijg gratis voedingsadvies.

Wat is er speciaal aan hypoallergeen hondenvoer?


Hypoallergene voeding voor honden is speciaal voer dat bepaalde ingrediënten bevat en ook vrij is van bepaalde ingrediënten. Hierdoor verlaagt het de kans op allergische reacties. Hypoallergeen hondenvoer bevat maar 1 of 2 verschillende eiwitten. Slechts enkele hypoallergene diëten bevatten gehydrolyseerde eiwitten. Gehydrolyseerde eiwitten zijn eiwitten die zo klein geknipt zijn dat ze geen reactie meer kunnen veroorzaken. Het lichaam herkent de eiwitten niet.
Hypoallergeen voer is speciaal ontwikkeld voor honden met een allergie en voedselintolerantie of honden met spijsverteringsproblemen en of gevoelige darmen. Daarom is het voer laag in allergenen, zodat een negatieve reactie in de darmen vermindert. In hypoallergene brokken zitten minder verschillende soorten eiwitbronnen. Dit zijn bovendien eiwitten waar de meeste honden geen allergische reactie op krijgen. Verschillende soorten eiwitbronnen waar honden minder kans op een allergische reactie hebben zijn hert, konijn, vis, eend of geit.

Wanneer geef je een hypoallergeen hondenvoer?


Om een voedingsallergie bij de hond vast te stellen en te behandelen geef je een speciaal hypoallergeendieet. Met hypoallergeen voer kun je makkelijker de allergie opsporen en verhelpen. Het zijn brokken waar minder dan 2% van de honden allergisch voor zijn. In een goed hypoallergeen dieet voor de hond zit een eiwitbron welke normaal niet gebruikt wordt in hondenvoeding. Als een hond een ingrediënt nog nooit heeft gegeten kan hij er ook niet allergisch voor zijn.
Bij voedingsallergie is de hond allergisch voor bepaalde bestanddelen in de voeding.  Een hypoallergeen dieet is een dieet waarin geen bestanddelen verwerkt zitten waar de hond allergisch voor is. Hypoallergeen voedsel zorgt dat gevoelige honden een normaal leven kunnen leiden.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe.
Het is belangrijk dat je de hypoallergene hondenbrok minimaal 8 weken blijft voeren. Het is belangrijk dat je hond in deze periode niks anders binnenkrijgt dan zijn hypoallergene hondenvoeding. Snacks moeten ook hypoallergeen zijn.

Wat zijn de kenmerken van een goed hypoallergeen hondenvoer?


- Bevat slechts 1 of 2 dierlijke eiwitbronnen;
- De dierlijke eiwitbronnen zijn uniek of gehydrolyseerd;
- Het eiwitpercentage is beperkt;
- Bevat omega 3 en omega 6 vetzuren;
- Makkelijk verteerbaar.
Volg ons op Social Media fb-logo en  Instagram logo

Volgende lezen

Graanvrije hondenbrokken
Berner Sennen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!