Voedingsadvies

Graanvrije hondenbrokken

Graanvrije hondenbrokken

Graanvrije hondenbrokken


Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder. Trends spelen hierbij een rol. In Amerika is er sinds enkele jaren meer aandacht voor graanvrij hondenvoer. Honden die gemakkelijk diarree hebben, kunnen zeker voordeel hebben met een graanvrij product. Van honden met het Canine Epileptoid Cramping Syndrome (CECS) is wel bekent dat ze positief reageren op een graanvrije voeding. Zeker niet alle honden hebben meer baat bij een graanvrije voeding. Consumenten letten steeds meer op samenstellingen van voedingen om hun keuze te maken voor hun eigen hond. Goede en gezonde voedingen worden meer gewaardeerd en zijn ontzettend belangrijk. Van goede voeding blijft je hond vrolijk en energiek.

Graanvrij hondenvoer van Denkadog


1. Grain-Free Hypo-Allergic


De eiwitten in Denkadog Grain-Free Hypo-Allergic zijn afkomstig van hert- en konijnenvlees. Voor de meeste honden zijn dit onbekende eiwitten. Een hond zal hierdoor geen allergie kunnen ontwikkelen. Deze voeding is tevens verrijkt met kruidenmix voor een ondersteuning van de darmen en darmflora.
Denkadog Grain-Free Hypo-Allergic

2. Grain Free Micro-Protein


De gehydrolyseerde viseiwitten in Denkadog Grain-Free Micro-Protein zijn zeer klein (<10.000 Dalton). Deze lichaamsbouwstoffen worden daardoor niet herkend door het immuunsysteem. Hierdoor blijft een allergische reactie uit. Deze voeding kan ook gebruikt worden als eliminatiedieet om elke voedselallergie te diagnosticeren.
Dit zijn hypoallergene voedingen, omdat de gevoelige honden geholpen kunnen zijn met graanvrij voeding. Voor de niet gevoelige honden is onze gedachte ongewijzigd dat granen zoals tarwe, rijst en mais zeer goede koolhydraatbronnen zijn om te gebruiken in hondenvoeding. Kijk evt ook op https://mcvoordieren.nl/kennisbank/10-misverstanden-over-voedselallergie/
Denkadog Grain-Free Micro-Protein

Wat betekent graanvrij hondenvoer?


Graanvrij betekent dat er geen ingrediënten verwerkt zijn die tot de groep van granen behoren. De volgende ingrediënten zijn granen:
- tarwe;
- rijst;
- maïs;
- gerst;
- haver;
- rogge.
In de plaats van granen worden er als koolhydraatbron erwten, aardappelen, linzen, bonen of zoete aardappel gebruikt. Deze ingrediënten zijn vrij van gluten. Gluten zijn eiwitten die in een bepaald gedeelte (endosperm) van de graankorrel zit.

Voordelen van graanvrij hondenvoer?


Bij honden die gevoelig zijn voor graan en met name graangluten, zal de ontlasting verbeteren en daarmee zal de hond ook meer energie krijgen. We noemen zo’n probleem een voedselintolerantie voor granen. Dankzij Grain-Free Micro-Protein en Grain-Free Hypo Allergic kan jouw hond prima leven met een voedselintolerantie. De dierenartskosten zullen duidelijk verminderen. Hierdoor is een kwalitatief hoogwaardig dieet voor je hond voordeliger dan het op het eerste oog lijkt.

Welke soort graanvrije hondenbrokken zijn van goede kwaliteit?


Al meteen na het verschijnen van hondenvoer met veel aardappel had ik mijn bedenking over de veiligheid. Niet omdat honden iedere dag dezelfde voeding krijgen, maar als er dan iets fout is, komt het probleem er zeker op een gegeven moment uit. Aardappel kan namelijk solanine bevatten. Solanine zit in de schil van groene aardappelen en in de kiemen, oftewel de uitlopers van oudere aardappelen. Deze stof geeft vaak diarree. Nu zijn er inmiddels andere graanvrije grondstoffen voor handen die in hondenvoeding gebruikt kunnen worden.
De basis van goede voeding bestaat uit een goed uitgebalanceerde combinatie van proteïnen, vetten, vocht, vezels, mineralen en vitaminen. In hondenvoer van hoge kwaliteit zitten ingrediënten die je makkelijk kunt herkennen op het etiket:
- hele eiwitten uit dierlijke bronnen, zoals kip, rund, vis, lam;
- gezonde vetten en oliën zoals omega-3 en 6 vetzuren, (linolzuur & linoleenzuur) uit lijnzaadolie en zonnebloemolie;
- groenten, zoals zoete aardappel, tuinboon, aardappel, linzen & erwt enz.
Ingrediënten van hoge kwaliteit zijn nodig voor de hoogwaardige Denkadog voedingen. Deze kosten soms meer, maar tegelijkertijd betekent dat een kwalitatief hoogwaardig dieet.

Welke ingrediënten worden voor graanvrije hondenbrokken gebruikt?


Zoete aardappelen (bataat) en aardappelen, erwten en tuinbonen worden beschouwd als goede ingrediënten en daarom verwerkt in de Denkadog voedingen. Een zoete aardappel (zowel wit als oranje van kleur) is een gezond ingrediënt welke vezels en koolhydraten bevat en vrij van gluten is. Het bezorgt het lichaam energie, brandstof en geeft geen aanleiding tot vervelende reacties van het lichaam. Beschikt tevens over de eigenschappen om er een goede harde brok van te maken.

Voor welke honden is graanvrij hondenvoer geschikt?


Honden die gevoelige maag en darmen hebben waardoor er geregeld diarree en winderigheid ontstaat, hebben zeker baat bij graanvrij hondenvoer. Vaak gaan deze problemen ook gepaard met huid- en vachtproblemen, slechte vacht, roodheid en jeuk.
Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo
 

Volgende lezen

Diarree bij een puppy
Hypoallergeen hondenvoer

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!