Gezondheid

Leishmania

Leishmania

Leishmania is bij veel mensen een onbekende aandoening

Veel hondeneigenaren hebben van leishmania gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het precies is.
Leishmania is een parasiet die in de bloedvaten van honden komt door een beet van een zandvlieg (een klein soort mug). Leishmania komt ook voor bij mensen of andere dieren. Deze zandvlieg komt veel voor in de landen rondom de Middellandse Zee. Daarom zien we deze aandoening alleen bij honden die in deze gebieden zijn geweest. Er zijn ook honden in Nederland en België die Leishmania hebben. Deze honden zijn op vakantie besmet geraakt of door import uit het buitenland.

Wat is Leishmania?


Besmette honden hebben een verminderde algemene weerstand door verzwakking van de immuunrespons van het lichaam. Met name als besmette honden stress ondervinden door bijvoorbeeld een andere ziektekiem, slechte leefomstandigheden of verkeerde voeding speelt de infectie weer op. De parasiet kan niet uit het lichaam verwijderd worden door medicijnen of andere ingrepen. De beste manier om met deze geïnfecteerde honden om te gaan, is stress te vermijden en weg te nemen.

Denkadog Hypo Sensitive helpt bij herstellen van Leishmania


Ons advies is deze honden de juiste voeding te geven. Denkadog Hypo Sensitive is vrij van dierlijke producten en licht verteerbaar, daarom is dit de aangewezen voeding voor honden die herstellen van een aandoening zoals deze. Het lichaam wordt zo ook niet gehinderd door toevoegingen waar het lichaam zelf niet veel aan heeft.
Denkadog Hypo-Sensitivehttps://denkadog.nl/product/denkadog-hypo-sensitive/

Oplossing voor Leishmania


Een helpende hand voor Leishmania is een hypoallergene voeding zonder extra toevoegingen waarvan we niet zeker weten dat ze bijdragen aan de gezondheid van de hond. Denkadog heeft in Italië veel ervaring met besmette honden. Deze honden worden bij binnenkomst in het asiel door de dierenarts behandeld met een medicijn dat een sterke vermindering van de parasiet in de bloedbaan geeft. Ze krijgen ook direct minimaal 6 weken Denkadog Hypo Sensitive te eten. In deze periode zien we gelukkig dat deze honden weer voor een groot deel herstellen. De parasiet verdwijnt echter nooit uit het lichaam. Als de herstelde honden het asiel verlaten, krijgen de baasjes het advies deze voeding voort te zetten. De honden zullen na plaatsing nog gevolgd worden. Als ze in een juiste omgeving komen hebben deze honden een zeer goede kans oud te worden zonder de vervelende kwalen als gevolg van de Leishmania infectie.
Heeft een pup Leishmania dan adviseer ik Denkadog Growing Up Senitive of Denkadog Growing Up Sensitive mini. Deze voeding is speciaal voor de pup.
 
Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo


Volgende lezen

Rhodesian Ridgeback hoeveel mag hij eten?
Dalmatiër

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!