Rassen

Rhodesian Ridgeback hoeveel mag hij eten?

Rhodesian Ridgeback hoeveel mag hij eten?

Rhodesian Ridgeback hoeveel mag hij eten?

De Rhodesian Ridgeback heeft veel beweging nodig om in goede conditie te blijven (wandelingen van 1,5/2 uur). Geef de hond een goede kwaliteitsvoeding, zodat botten en spieren goed worden opgebouwd. Denkadog Excellent Croc is een goede kwaliteitsvoeding voor gezonde volwassen honden.
Denkadog Excellent Croc

Hoeveel Denkadog voer mag een volwassen Rhodesian Ridgeback?


De Rhodesian Ridgeback is een groot ras en groeit snel. De botten en gewrichten van de pup worden al snel teveel belast. Daarom is het belangrijk dat de pups een uitgebalanceerde kwalitatief hoogwaardige voeding krijgen. Voldoende voedingsstoffen om te kunnen groeien, maar niet te veel voer zodat ze niet te dik worden. Het beste is om bij een pup niet te wisselen van voer. Doet de pup het goed op de huidige voeding moet je zeker niet gaan wisselen. Ben je niet tevreden en wil je toch wisselen dan is Denkadog Pup Junior Croc een voeding die de groei van puppy's volledig ondersteunt tot 1 jaar.
Voor de volwassen Rhodesian Ridgeback adviseren wij Denkadog Excellent Croc. Dit is een kwalitatieve voeding en staat aan de basis voor een goede gezondheid en bevat alle voedingstoffen die hij nodig heeft.

Rhodesian ridgeback reu hoeveel mag hij eten?


Een reu weegt als hij volwassen is gemiddeld 40 kg en mag dan dagelijks per dag 385 tot 525 g Denkadog Excellent Croc eten.

Rhodesian ridgeback teef hoeveel mag zij eten?


Een teef weegt als zij volwassen is gemiddeld 30 kg en mag dan per dag 310 tot 425 g Denkadog Excellent Croc eten.
De Rhodesian Ridgeback heeft helaas aanleg voor het ontwikkelen van heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED), maar ook spondylose (vergroeiing van de ruggenwervels). Er zijn meerdere factoren die de ontwikkeling van deze aandoeningen beïnvloeden. Dit kan doordat er te veel en wild gespeeld is tijdens de jonge jaren. Ook traplopen op jonge leeftijd is niet goed. Overgewicht is ook een belangrijke factor. Als een hond te zwaar is, is de belasting op de gewrichten ook groot. Door de juiste voeding kun je het lichaam goed ondersteunen.
Is er sprake van gewrichtsproblemen of stramheid dan adviseren wij Denkadog Joints Care. Denkadog Joints Care bevat extra omega 3 en lecithine om de gewrichten te ondersteunen.

Weetjes over de Rhodesian Ridgeback

  • Gewicht volwassen mannetje 36 – 41 kg;
  • Gewicht volwassen vrouwtje 29 – 34 kg;
  • Deze honden hebben een ‘ridge’ een band van haren die tegen de groeirichting van de overige vacht ingroeien en over het midden van de rug loopt. Dit wordt pronk genoemd;
  • Het is een hond met een eigen sterke wil en vastberaden. Het is van belang om een consequente opvoeding bij de Rhodesian Ridgeback te hanteren. Een strenge en harde aanpak werkt averechts.
  • Dit hondenras is afkomstig uit zuidelijk Afrika. De Afrikaanse naam voor dit ras is Pronkrug;
  • De ‘ridge’ dient van achter naar voren te worden geborsteld.
Rhodesian ridgeback
Meer informatie over de Rhodesian Ridgeback vind je op de website van de https://www.rrcn.nl/.
Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo

Volgende lezen

Blaasgruis of nierproblemen bij katten
Leishmania

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!