Waarom is puppyvoer goed en noodzakelijk?

Wat je nu moet weten over puppyvoer

 • Puppyvoeding legt de basis voor de gezondheid van je hond.
 • Een vast voerschema en gewichtscontrole zijn van levensbelang voor pups.
 • Puppy’s hebben meer eitwitten nodig dan volwassen honden
 • Een goede pupvoeding is niet belastend voor de darmen, maag en nieren en bevat genoeg calcium voor een sterk skelet en gebit
 • Naast de samenstelling van het voer, speelt de hoeveelheid voer ook een belangrijke rol

Waarom pupvoeding?

Pups hebben een totaal andere voedingsbehoefte dan een volwassen hond. Pups zijn actief, groeien hard en hun lichaam is volop in beweging. Het is daarom verstandig om jouw pup een speciale pup voeding te geven. Pup voeding is afgestemd op de behoefte van een pup en  bevat de juiste voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de voeding is afgestemd op de spijsvertering van jonge honden.

Waarom is puppy voer goed?

De basis voor een gezonde groei

Wetenschappelijk is vastgesteld dat voeren volgens een schema in combinatie met een regelmatige gewichtscontrole van levensbelang zijn voor een jonge hond. Met het voeren van jonge honden worden veel fouten gemaakt. In veel gevallen wordt het verkeerde voer gevoerd wat niet speciaal voor pups is. Vaak wordt er ook te veel gevoerd en groeit de hond te snel. Net als baby’s moeten pups dus regelmatig worden gewogen. Een overbelasting van het skelet kan desastreuze gevolgen hebben en leiden tot bot-, gewrichts- en bewegingsproblemen. Soms duurt het jaren voordat de hond er last van krijgt, maar de basis wordt al tijdens de groei gelegd.

Uitdagingen die er zijn bij pup voeding

1. Zorg voor een evenwichtige gecontroleerde groei;
2. Voorkom diarree; een vaak geziene klacht;
3. Voorkom het ontstaan van overgewicht;
4. Voorkom groeipijnen vooral bij de grote rassen.

Hoog verteerbare eiwitten

Eiwitten spelen een sleutelrol tijdens de groeiperiode van een pup; onder andere bij spiervorming, afweermechanisme en kwaliteit van de vacht. De behoefte aan eiwit van een jonge hond is veel specifieker en groter dan die van een volwassen hond. Daar komt nog bij dat een pup de eiwitten minder efficiënt gebruikt dan een volwassen hond. Een eiwittekort bij de pup kan aanleiding geven tot gebrekkige weerstand en bloedarmoede.

Eiwitbronnen (in de voedingen) zijn er in veel verschillende kwaliteiten. Kies een voeding waar hoogwaardige eiwitten in verwerkt zijn.

Samenstelling puppyvoer van Denkadog

Het pup voer van Denkadog bevat de juiste eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen en is daarmee optimaal afgestemd op de behoeften van honden in de groei. Dat wil zeggen dat de ingrediënten de beste basis leggen voor een gezonde groei. Pups verdienen een evenwichtige voeding.

Belangrijke, onderscheidende eigenschappen van onze superior voeding

Een groot aantal pups hebben gevoelige darmen of een parasitaire infectie. Daarnaast eten ze weleens iets anders dan je ze geeft, bijvoorbeeld van straat. Denkadog Growing Up Sensitive is speciaal ontwikkeld voor honden die gemakkelijk diarree ontwikkelen.

Door het aangepaste calciumniveau is deze voeding ook prima voor pups van grote rassen. Een uitgelezen verhouding calcium en fosfor zorgt voor een sterk skelet en gebit.

High Density: dankzij de bijzonder hoge voedingswaarde kan, in vergelijking tot andere merken, minder voeding worden gegeven en wordt het tere maag-/ darmstelsel van de jonge hond niet onnodig belast.

Laag zoutgehalte: weinig zout in de voeding zorgt ervoor dat de nieren minder worden belastend.

Hoe vaak en hoeveel mag jouw pup per dag eten?

Niet alleen de samenstelling van het voer speelt een belangrijke rol, de hoeveelheid voeding is ook van belang. In onze blog “Hoeveel voer mag mijn pup per dag?” staat precies hoeveel jouw hond per dag mag eten.

Door goed het voederschema / voederhoeveelheden pup te volgen en te lezen, zie je dat de grote rassen (35 kg) op een leeftijd van 4 tot 12 maanden 40 gram per dag gekort worden in het rantsoen. Andere rassen van 45 kg en zwaarder blijven gedurende die maanden op het zelfde niveau rantsoen. De pup groeit toch wel door ondanks dat hij niet meer krijgt want de groei is efficiënter op die leeftijd dan ervoor. Dat wil zeggen dat ze met minder voeding toch goed kunnen groeien.

Balansvoedingen voor pups

Denkadog heeft 2 voedingen voor pups Denkadog Growing Up en Denkadog Pup Junior Croc. Deze voeding zijn voor pups tot 14 maanden. Honden van kleine rassen zijn gemiddeld met 10 maanden volwassen en honden van grote rassen zijn met gemiddeld 14 maanden volwassen.

Pups en jonge honden willen nog weleens moeite hebben met het voedsel dat wij ze voorschotelen. Omdat de darmen nog in ontwikkeling zijn, is jouw pup gebaat bij een zorgvuldige voersamenstelling. Regelmatige diarree en onverteerbare ontlasting zijn daarbij het alarmsignaal. Als jouw pup zijn voer immers niet goed verteert, is ook de opname door het lichaam slechter. Daarmee kan het voer zelfs van invloed zijn op de groei en weerstandsopbouw.

Denkadog Pup Junior Croc

 • Dankzij de hoge voedingswaarde vormt Pup Junior Croc de beste basis voor de groei en weerstand van jouw pup;
 • De combinatie van o.a. rund, kip en vis zorgt voor een lichte verteerbaarheid en snelle opname door het lichaam;
 • Bevat een uitgebalanceerde samenstelling van calcium en eiwitten voor sterke botten en spierontwikkeling.

Denkadog Growing Up Sensitive

 • Bevat enkel lamsvlees en is goed inzetbaar voor pups met een voedingsallergie;
 • Licht verteerbare nutriënten en extra toegevoegde enzymen ondersteunen een optimale opname door het lichaam;
 • Bestrijdt verteringsproblemen, wat een positief effect heeft op de groei en weerstand van jouw hond. Tegelijkertijd worden daarmee ook andere kwalen voorkomen!

Lees ook:
Hoeveel voer mag mijn pup per dag?
Wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Kortingsbon voor Denkadog Pup Junior Croc of Denkadog Growing Up Sensitive ontvangen, stuur een mailtje naar info@denkadog.nl.

 

Golden retrieverDuitse herder trouw en intelligent