Puppy

Het ideale voedingsschema voor je puppy

Het ideale voedingsschema voor je puppy

Hoeveel voer mag mijn puppy per dag voor een goed voedingsschema?

Wanneer je een puppy hebt, is het soms lastig om te bepalen welk voedingsschema deze moet aanhouden en hoeveel voer jouw pup mag krijgen. Aan de onderkant van elke zak van Denkadog uit Breda zit een boekje. Hierin staat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vermeld. Er zijn twee dingen die je moet opzoeken voor het advies op maat:

  1. Zoek in onderstaande tabel het eindgewicht voor een reu of een teef

Zoek het te verwachten volwassen gewicht van jouw hond (reu of teef) op in de rassentabel: Denkadog Rassentabel.

  1. Lees in de tabel hoeveel gram voer jouw hond per dag mag eten

Zoek in de tabel de juiste leeftijd in maanden en het uiteindelijke eindgewicht van jouw hond. Nu kun je de bijbehorende hoeveelheid gram voer per dag aflezen. Deze kun je verdelen over de dag. Zodoende ontstaat er een ideaal voedingsschema voor je puppy.

 Hoe vaak en hoeveel mag mijn hond eten?

Puppyvoeding

Pup Junior Croc

Dit is voeding die de groei van puppy’s volledig ondersteunt tot één jaar. Hij is geschikt voor grote en kleine rassen. De voeding heeft een optimale samenstelling van calcium en hoogwaardige eiwitten voor sterke botten en spierontwikkeling. Deze voeding heeft een hoge concentratie aan essentiële aminozuren en vetzuren.

Denkadog Pup Junior Croc

Growing Up Sensitive (mini)

Dit is eten in het voedingsschema dat een gevoelige puppy beschermt tegen diarree, spugen en winderigheid. Verder beschermt het grote rassen bij groeipijn. De Growing Up Sensitive (mini) helpt ook bij Giardia en Leishmania. Wil je weten hoeveel Growing Up Sensitive je hond mag hebben? Bekijk dan de Voerwijzer Growing Up Sensitive.


Denkadog Growing Up Sensitive

Grain-Free Micro-Protein

Voor puppy’s met een voedselallergie is een graanvrij voedingsschema vrij van allergenen. Het voorkomt jeuk door allergische reactie van eiwit. Daarnaast voorkomt het diarree die is veroorzaakt door granen. Hoeveel Grain-Free Micro-Protein mag mijn hond? Bekijk de voerwijzer grain-free micro-protein.


Denkadog Grain-Free Micro-Protein

Wil je meer tips?

  • Voor meer informatie, lees ook onze blog “Wat mag mijn hond eten?”
  • Wil je weten welke voeding geschikt is voor jouw hond? Vul dan de voedingswijzer in!
  • Hoeveel voer mag jouw pup per dag? Is de informatie niet voldoende en wil je advies van de dierenarts? Stel je vraag aan onze dierenarts, bijvoorbeeld over het eten van je hond.

Ook bij andere gezondheidsklachten kan voeding de oorzaak of de oplossing zijn, bijvoorbeeld als je hond veel drinkt.

Zoek contact met ons

Wij van Denkadog uit Breda adviseren je graag om het ideale voedingsschema voor je puppy te realiseren. We staan voor je klaar als je belt naar +31 (0) 73 – 760 04 75, de contactlijn voor onze Nederlandse klanten. Onze service in België is bereikbaar op +32 (0) 3 – 227 04 51. Als je geen vragen meer hebt over een voedingsschema voor je puppy, bestel dan je natuurlijke hondenvoeding bij ons!

Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo

Volgende lezen

Waarom is puppyvoer goed en noodzakelijk?
Waar moet je bij pasgeboren pups op letten?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!