Algemene vragen

Hond eet gras, niet of heeft andere eetproblemen

Hond eet gras, niet of heeft andere eetproblemen

Merk je dat je hond of puppy regelmatig vreemd voedsel eet, zoals gras, of zelfs helemaal geen voeding inneemt? Dit is niet altijd een reden tot paniek, maar het is belangrijk om oplettend te zijn. Daarom deelt Denkadog uit Breda essentiële informatie met betrekking tot het eetgedrag van jouw hond.

Help, mijn hond of puppy eet gras, bladeren, slakken, hondenpoep, et cetera

Het kan voorkomen dat jouw hond of puppy vrijwel alles wat op de grond ligt eet, van gras tot hondenpoep. Dit kan heel vervelend zijn. Soms is dit op te lossen door voeding en kun je de hond eten geven die het gedrag verhelpt.

Waar duidt vreemd eetgedrag op?

Eet je hond of puppy af en toe gras en bladeren? Dan hoef je je niet ongerust te maken. Elke hond eet weleens gras en/of bladeren. Soms gaat dat in periodes. Andere honden eten niet het gras, maar likken het water van het gras graag af.

Eet je hond of puppy echt regelmatig en veel gras, dan kan er in de maag een irritatie van de maagslijmvlies aanwezig zijn. Door gras te eten treedt er dan een braakreactie op. Dat lucht weer op en geeft een goed gevoel, waardoor je hond zijn of haar last van de maag oplost.

Een slakken etende hond

Door het eten van met name naaktslakken kan er een worminfectie overgebracht worden. Dit is dus vaak ernstiger gedrag dan wanneer je hond of puppy gras eet. Ook kan een besmetting overgebracht worden door het slijm.

Waarom eet mijn hond hondenpoep

De helft van alle honden eet wel eens ontlasting. Een vervelende en vieze gewoonte die moeilijk af te leren is. Het eten van ontlasting heeft niets te maken met tekorten in de voeding of de maagklachten die we soms zien als je hond of puppy gras eet. Het is gedrag en sommige honden lijken poep gewoon lekker te vinden.

Help mijn hond eet niet (meer)

Eetproblemen bij honden komen vaak voor. Meer dan de helft van de honden eet wel eens minder of helemaal niet. Dit is natuurlijk afwijkend gedrag. Gelukkig kan een hond gemakkelijk dagen tot enkele weken zonder voedsel. Hoe komt het dat honden hun eten laten staan?

3 oorzaken waarom je hond niet eet

  • Voedingsbehoefte neemt af

Bij het ouder worden kunnen honden minder behoefte hebben aan eten.

  • Loopsheid

Teefjes die loops worden, kunnen hun eten tijdelijk laten staan. Reutjes met een hond in de buurt die loops is, kunnen hun eten ook laten staan.

  • Je hond is overvoerd

Een hond kan tijdens een wandeling of als beloning meerdere hondensnoepjes krijgen. Tip: geef als beloning de eigen hondenbrokjes.

Eetproblemen bij honden: wat kun je er aan doen?

  • Houd de hond of puppy goed in de gaten als deze gras eet, vreemd voedsel opzoekt of niet eet. Maak bij twijfel een afspraak met een dierenarts;
  • Geef zijn hondenvoer op een andere plek en in een andere bak;
  • Haal het eten weg als hij niet begint te eten;
  • Laat je hond spelenderwijs eten, zoals met een Kong;
  • Maak het voer met lauw water nat.

Wat moet je NIET doen als je hond eetproblemen heeft?

  • Koop niet direct een andere soort hondenvoeding;
  • Geef ook zeker geen extra tussendoortjes;
  • Dring het eten niet op.

Door natuurlijke hondenvoeding te kopen, kan je veel bereiken. Geef je hond een licht verteerbare voeding zoals Denkadog Hypo-Sensitive. Deze voeding is speciaal gemaakt voor dit soort problemen. De maag en darmen worden niet zwaar belast en krijgen gelegenheid om te herstellen. Sommige honden zullen hun leven lang deze voeding moeten eten, omdat het anders niet goed gaat. Vier keer per dag een portie kan ook helpen om de maag en darmen minder te belasten. Wellicht zul je in dit geval zien dat je hond of puppy op korte termijn niet langer meer gras eet.

Verbeter het eetgedrag van je hond of puppy

Wil je zorgen voor een normaal of verbeterde voegingsgedrag voor je hond of puppy? Koop dan de voedingsproducten van Denkadog uit Breda. Wij bieden namelijk duurzame, natuurlijk en verhelpende voeding aan. Neem contact met ons op door te bellen naar +31 (0) 73 – 760 04 75 in Nederland en naar +32 (0) 3 – 227 04 51 in België.

Denkadog Hypo-Sensitive

Lees ook


Wat en hoeveel mag mijn hond eten?
Welk hondenvoer moet ik voor mijn hond kiezen?

Volgende lezen

Natuurlijk hondenvoer
Help mijn hond...

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!